Пазарджик

Силни емоции, много изненади и още повече подаръци на годишния концерт на „Чавдар“ снощи

  23.05.2024 18:54             
Силни емоции, много изненади и още повече подаръци на годишния концерт на „Чавдар“ снощи

С него бе отбелязана и 50-годишнината на Иван Андров

ПАЗАРДЖИК. Емоционално бе споделянето на личния празник на художествения ръководител на „Чавдар“ Иван Андров и годишната продукция на състава в един концерт. Той бе снощи в пълната спортна зала „Васил Левски“ и с него бяха отбелязани и 78 години от създаването на представителната танцова формация.

Събитието бе уважено от зам.-областният управител Стефан Димитров, кметът на Община Пазарджик Петър Куленски, зам.-кметът с ресор ,,Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Таня Колчакова-Янева, общинският съветник Трендафил Величков - комисия "Култура", Емил Павлов - председател за България на Националната секция на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, доц. д-р Стефан Йорданов - преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, ръководителите на състави и школи към Младежки дом и много други приятели и съмишленици на „Чавдар“. Сред почетните гости, които също взе думата от сцената, бе и най-дългогодишният ръководител Борис Ганчев.

А на нея се изиграха много и впечатляващи народни танци. През цялото време звучаха топли думи, избухваха бурни аплодисменти, лицата грееха в усмивки, очите на мнозина се просълзяваха. Станахме свидетели на не един и два жестове на привързаност и на благодарност. Мнозина получиха и подаръци – от родителите и децата за ръководителите Рени и Иван Андрови, от ръководителите за родителите и децата, та дори и за публиката. За нея пък бе организирана специална томбола. Танцьори с питка с мед и сол посрещнаха всеки зрител още на входа на спортната зала. А като на всеки рожден ден, не липсваше също така вкусна торта.

Рожденикът - Иван Андров, бе изненадан от известната мъжа фолклорна група от Банско „Бански старчета“ с акапелно изпълнение на любимата му песен „Пуста младост“. От Емил Павлов той получи специален плакет.

За първи път именно пред пазарджишката публика бе показан възстановен танц на Агрипина Войнова. „Чавдар“ има права върху него, предоставени от нейният наследник. Въпросният танц е игран през 80-те години на 20 век – по времето, когато сегашните ръководители са били деца. Баща на едно от сегашните деца от „Чавдар“ пък е помогнал за реквизита за този танц – кончета. На него и на други родители бе отдадена заслужена почит по време на самия концерт.

Почетени бяха и тримата абитуриенти от състава. В него не липсват момичета и момчета, които продължават да танцуват, макар вече да са студенти. А настоящите зрелостници получиха от оставащите и ръководителите танцьори колаж на голям винил.

В концерта взеха участие и малките танцьори от детска градина „Здравец“ в Пазарджик, както и от училището в „Черногорово“, с които Рени и Иван Андрови работят от години.

- Беше неописуемо - признават силно развълнувани и трогнати двамата художествени ръководители на „Чавдар“. - Никога досега не сме се чувствали толкова подкрепени!

Община Пазарджик, поклон пред вас и пред уважението, което получихме на снощния концерт. Оценяваме го от сърце! Това значи много за нас и нашите деца и го чувстваме като признание за труда ни!
Младежки дом - Пазарджик, нашият дом, бяха заедно с нас във всеки един етап от организацията и в изграждането на концепцията, без тях концертът нямаше да има този невероятен вид!

Скъпи гости и Колеги, Благодарим за присъстието!

Благодарим за труда на танцьорите ни!

И благодарим на скъпите ни родители за търпението и любовта! Голяма сила и опора сте за нас!!!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички