Други

Петър Каменски, ВрИД кмет на община Панагюрище: Буквите ни правят единствени и неповторими за Европа и света! Честит 24 май!

  24.05.2024 09:35             
Петър Каменски, ВрИД кмет на община Панагюрище: Буквите ни правят единствени и неповторими за Европа и света! Честит 24 май!

Уважаеми учители,
Уважаеми творци и дейци на културата,
Уважаеми жители на община Панагюрище,

24 май не е просто поредният официален празник. 24 май е Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

На 24 май всички, които се зовем българи, изпитваме силно вълнение, защото това е празникът на буквите ни. А буквите са тези, които ни правят единствени и неповторими за Европа и света. Чрез буквите ние съхраняваме историческата памет, предаваме духовната си сила и знанието на бъдещите поколения. Днес се прекланяме пред всички съвременни будители, пред нашите учители и духовни стожери, пред всички, които с душа и слово неуморно изграждат духовната крепост на знанието

От сърце желая на всички здраве, творческо вдъхновение и уверени крачки към върховете на знанието, защото „народността не пада там, дето знанието живей”!

Честит празник!

С уважение: Петър Каменски

ВрИД кмет на община Панагюрище


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички