Избори

Спешни мерки за подкрепа на младите и работещите, за са се спре обезлюдяването, предложи Драгомир Стойнев в Белово

  27.05.2024 14:10             
Спешни мерки за подкрепа на младите и работещите, за са се спре обезлюдяването, предложи Драгомир Стойнев в Белово

„Внесохме промени в Закона за енергетиката в полза на работещите във ВЕЦ и ПАВЕЦ, с които беше предвидено максимална продължителност на смяна от 12 часа за оперативния дежурен персонал в подземни ВЕЦ и ПАВЕЦ.  С това за пореден път доказахме, че ангажиментите, които поемаме към хората ги изпълняваме, посочи водачът на листата на „БСП за България“ Драгомир Стойнев на среща в Белово. Десетки жители на общината намират реализацията си в централите и споделиха, че от 2012 година са настоявали за промяна в работното време и са поставяли многократно проблема, разрешен само преди няколко месеца с поправки в текстовете на Закона по предложение на Драгомир Стойнев.

Той припомни, че БСП категорично е за предоговаряне на Зелената сделка и отлагане на либерализацията на пазара на електроенергия за бита до 2027 г., с изготвяне на ясни критерии за енергийно уязвими потребители. „Ние сме категорично против хората да понасят хаоса в енергийната система заради некадърността на управляващите. Предложенията ни винаги са били разумни и полезни, защото подкрепят работещите, малките фирми, младите семейства и пенсионерите“, подчерта Стойнев.

„Винаги сме били последователни в предложенията си за достоен живот на пенсионерите, но настояваме и за спешни мерки в помощ на младите, защото българските общини обезлюдяват“, подчерта Драгомир Стойнев. Можем да стимулираме близо 300 хиляди млади българи да стартират професионалния си път и да останат в родината си с нулев данък на доходите от труд до навършване на 26 години“, коментира водачът на листата на „БСП за България“. Стойнев обърна внимание и на мерките в помощ на младите семейства, чрез които над 9 хиляди работещи родители могат да бъдат подкрепени с еднократна помощ в размер на 7 минимални работни заплати за всяко втори и трето дете и изравняване на размера на майчинството през втората година с минималната работна заплата.

За района на Белово от изключителна важност са и мерките на БСП за защита на българските гори. „Предлагаме засилено залесяване и рекултивация на унищожени земеделски и горски територии. „Необходима е държавна политика за контрол върху санитарната и промишлена сеч и залесителни програми и дейности в държавните гори, засилване на ролята на държавата в дърводобива“, каза още Стойнев.

В срещата се включи и кандидатът за евродепутат Филип Попов, както и листата на „БСП за България“ за област Пазарджик – Петя Цанкова, Лиляна Мърхова – Присадникова, д-р Жечка Ташева, Веска Андонова, Васил Аврамов, Иван Ряхов, Гергана Ганева, Златка Златанова и Петя Цокова.

Купуването и продаването на гласове са престъпления

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички