Избори

Драгомир Стойнев: Пазарджик може да се развива като обучителен център за медицински кадри

  28.05.2024 14:18             
Драгомир Стойнев: Пазарджик може да се развива като обучителен център за медицински кадри

Пазарджик може да се развие като обучителен център на медицински кадри, като по този начин привлича повече млади хора да развиват потенциала си тук. Това заяви водачът на „БСП за България“ Драгомир Стойнев на среща с жители на областния град, в която се включи цялата листа с кандидати. Той припомни, че партията е единствената, която акцентира, че здравето не е стока и настоява за реформа в здравеопазването, с държавен ангажимент за навременна, достъпна и качествена здравна помощ за всеки български гражданин.

„България има огромен проблем с недостига на медицински специалисти и трябва да се работи в посока на увеличаване и задържане в страната на тези кадри, в Пазарджик вече са направени първи стъпки, които  заслужават подкрепа“, каза Стойнев. Водачът на листата на „БСП за България“ посочи, че това е възможно да се случи с безплатни целеви стипендии за редовни специализанти, които след това се ангажират да останат в българската здравна система.

Премахване статута на търговски дружества на държавните и общинските болници и равни условия за финансиране и контрол при разходване на публичните средства от лечебните заведения, независимо от собствеността им е също сред здравните политики, за които БСП настоява.

„Професионалното и висшето образования задължително трябва да бъдат обвързани в съответствие с икономическите приоритети на региона“, заяви Драгомир Стойнев. Развитие на индустриални зони в посока привличане на производители на стоки с висока добавена стойност е също възможност за икономически напредък на областния център, според него. Подкрепа на доходите на фермерите, работните места и прехода към устойчиво земеделие, като същевременно се осигури защита от нелоялна конкуренция от трети страни и ценови спекулации, както и постигане на справедливи цени, включително с механизма на държавните помощи, беше сред темите, важни за региона, на която беше обърнато внимание.

„Освен по-големите инфраструктурни проекти, които чакат своята реализация в областния център, като изграждане на Западен околовръстен път и ремонта на моста на р. Марица, трябва да се подкрепи и изграждане на пречиствателни станции  и канализационна инфраструктура за населените места, извън обхвата на оперативните програми“, коментира Драгомир Стойнев, който отлично познава проблемите на общината като народен представител.

„Призоваваме ви на 9-ти юни да използвате гласа си правилно и да подкрепите една последователна партия, която единствена защитава българските интереси и работи с грижа за децата, работещите, пенсионерите и уязвимите“, обърна се към присъстващите Лиляна Мърхова-Присадникова от Пазарджик, която е трета в листата на „БСП за България“.

„Европейският съюз беше създаден, за да бъдат по-силни европейските народи заедно и да си помагат, а не за да бъдат командвани от една бюрократична система, която често работи за лобистки интереси, затова ще се борим този съюз да бъде отново на хората и за хората, да бъде съюз на мира и развитието. Това заяви Кристиан Вигенин, който е водач на евролистата на „БСП за България“ и също бе гост на срещата.

„Европейският парламент може да помогне на всеки един български гражданин, ние не сме втора ръка хора и заслужаваме да живеем добре – независимо дали сме избрали домът ни да е в София, Пазарджик или някое българско село“, каза третата в евролистата Цветелина Пенкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички