Пазарджик

Бъдещи програмисти слушаха как да се предпазят от киберпрестъпленията

  28.05.2024 14:49             
Бъдещи програмисти слушаха как да се предпазят от киберпрестъпленията

Ученици от X “д“ клас по специалността „Приложно програмиране“ в Професионалната Математическа гимназия „Константин Величков“ с класен ръководител г-жа Елена Янакиева слушаха днес в библиотеката открит урок за онлайн сигурността и киберпрестъпленията. Лектор бе говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик г-н Мирослав Стоянов. Той обясни на младежите как могат да се предпазят да не станат жертви на нелицензиран достъп до личните им данни чрез пробив на електронните им пощи, на фишинг – измами чрез кражба на данните на банкови сметки, на незаконосъобразно влизане в личното им виртуално пространство, на опасни контакти с педофили и т.н. МВР-говорителят разказа пред децата как трябва да внимават с кого общуват в Интернет, какви сайтове посещават и как да отличават фалшивите новини от тези в утвърдени електронни издания и сайтове. Беседата с г-н Мирослав Стоянов премина в непринуден разговор с тийнейджърите, които задаваха въпроси, свързани с текстове от Закона за движение по пътищата, от Наредбата за обществения ред на Община Пазарджик, за посещаването на дискотеки и заведения с придружител и спазването на „вечерен час“ и др. Срещата се проведе в рамките на инициативата „All Digital Week 2024“-Цифрова седмица“ на Фондация „Глобални библиотеки- България“, в която участва и Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“- Пазарджик.

РБ"Н.Фурнаджиев" благодари на г-н Мирослав Стоянов за изнесения "урок" за безопасен Интернет и онлайн сигурността пред младежите.

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички