Други

Международният фестивал на фойерверките този път ще е на филмова музика

  27.05.2024 07:08             
Международният фестивал на фойерверките  този път ще е на филмова музика

ПАНАГЮРИЩЕ. Ясни са вече датите на провеждане на Международния фестивал на фойерверките „Панагюрище България 2024“ за тази година -  20, 21 и 22 септември. Започналото през 2013 година Световно първенство по фойерверки се наложи като уникално за България и Балканския полуостров събитие, което привлича хиляди гости не само от страната.

Организатори на фестивала са Община Панагюрище и „Огнена хризантема“ ЕООД , а генерален спонсор „Асарел-Медет“АД.

За жителите и гостите на община  Панагюрище и тази година предстоят три незабравими вечери, изпълнени с качествена музика и неповторими пиро-музикални програми. По регламент във фестивала ще участват три отбора, един от които  е миналогодишният победител – отборът на Германия. Останалите участници ще бъдат обявени допълнително.  Тимовете ще се състезават с еднакви по брой и вид пиротехнически материали, ефекти, калибри и цветове. Заданието на участниците е да направят до 9 минути пиро-музикална програма и предоставен списък с материали. Различното тази година обаче е, че пиро-музикалната програма на участниците трябва да бъде изградена върху филмова музика. Журито ще оценява синхрона на музиката с фойерверките и емоциите от всяка картина.

И тази година Община Панагюрище ще подготви богата концертна програма за всяка една от вечерите на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище, България 2024.

„Очаквайте скоро подробна информация за изненадите!“, обещават организаторите.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички