Пазарджик

100 книги, 35 монитора и 20 лаптопа получи Икономиката oт фирма, лидер в киберзащитата

  28.05.2024 06:57             
100 книги, 35 монитора и 20 лаптопа получи Икономиката oт фирма, лидер в киберзащитата

Заслугата на дарението е на преподавателката по математика Румяна Ангелова

ПАЗАРДЖИК. В чест на празника на светите братя Кирил и Методий — 24 май, глобалната компания за киберзащита Acronis дарява 100 книги, заедно с 35 монитора и 20 лаптопа, на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт (ПГИМ) в нашия град.

Основна заслуга за щедрия подарък има наградата, която преподавателката по математика Румяна Ангелова получи от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за качествено учебно съдържание.

- Дарението на Acronis ще обогати образователни ресурси на ПГИМ - Пазарджик и ще подкрепи мисия на нашето училище да подготвя бъдещи лидери в областта на икономиката и управлението.

С повече от 800 ученици и над 55 преподаватели

в различни дисциплини, гимназията осигурява висок стандарт на образование – подчерта г-жа Ангелова пред „Знаме“.

Всяка година Acronis, чрез своята благотворителна програма Acronis Cyber Foundation, прави дарения на български училища за 24 май – традиция, с която компанията много се гордее и обещава да продължи и в бъдеще. Целта е да се подобри образователната среда и да се осигурят ценни ресурси, както за учениците, така и за техните преподаватели.

- Доброто образование подготвя децата и за трудностите, и за радостите, които животът предлага, а книгите са в основната на всичко това. Те предоставят на подрастващите знания и умения, необходими за

справяне с живота и по-добро разбиране на света

- вярва управляващият директор на Acronis Пламен Тошев. - Дори в бързоразвиващата се дигитална среда, четенето на книги е изключително важна част от развитието на подрастващите, защото им помага да разберат и научат за света около тях.

- Удовлетворени сме от факта, че ПГИМ - Пазарджик и в частност - г-жа Румяна Ангелова, е предпочетена пред всички кандидати за челното място в престижната класация. Стратегията на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) валидизира качеството на постигнатите резултати. Уверяваме Ви, че ПГИМ е училище, доказало водещото си място в настоящето, и уверено в бъдещето ще се стреми да покрие цялостния спектър на българското образование.

Изказваме своята признателност за високата оценка към софтуерната компания Acronis,

лидер в киберзащитата,

която със своите инвестиции и иновации успява да постигне високи резултати и има съществен принос към локалната ИТ среда. Поздравяваме всички, дали своя принос за това дарение 24 май - Денят на българската просвета и култура, един от най-светлите и извисяващи националния ни дух празници.

Инициативата на Acronis става възможна, благодарение на сътрудничеството със „Сиела“ - известна верига книжарници в България.

- Даряването на книги ще помогне за разнообразяването на книжния фонд на училището, което пък ще предостави на учениците по-голям достъп до различни жанрове и теми. Инициативи като тази утвърждават значението на партньорството между бизнес сектора и образователните институции за общественото благо - коментира пък Светла Андонова, търговски директор на „Сиела“.

Взаимодействието на Румяна Ангелова с Българската асоциация по информационни технологии продължава. Поканили са я на кръгла маса "БАИТ в подкрепа на образованието" на 4 юни.

Мария ДЪБОВА

 


Свързани