Спорт

Фурор за СК “Мега“ и Математическата на два държавни шампионата

  29.05.2024 06:49             
Фурор за СК “Мега“ и Математическата на два държавни шампионата

ПЕРНИК. Фурор направиха момичетата и момчетата от СК „Мега“ и ПМГ „Константин Величков“ на държавния турнир по чирлидинг "Купа Перник" и Втория държавен ученически турнир по чирлидинг, роведени в град Перник. Организатори на събитието са Български чирлидинг съюз, Община Перник, Спортен клуб „Персияна“, Министерство на младежта и спорта, с присъствието на официални гости - представители на Българска асоциация спорт за учащи и ММС.

Нашите момичета и момчета от „Мега“ се представиха чудесно, като в първия ден на държавния турнир изпълниха 12 композиции в 6 дисциплини - помпон хореография на място, фристайл помпони, батон хореография на място - соло, дует, малка група и формация, два батона соло, артистични мажоретки и фристайл джаз. Всички представени изпълнения бяха класирани безапелационно на първите места.

Наше момиче - Илейн Стайкова получи признание от организаторите с Приз за Благодарност  за израстването си като личност, състезател, организатор и деец по време на провеждането на европейското първенство по батон туърлинг в Пловдив м. октомври през  изминалата 2023  година, като беше част от доброволческия екип на състезанието.

Във втория ден се проведе Държавния ученически турнир по чирлидинг, в който 15  ученици от ПМГ "Константин Величков"- гр. Пазарджик,  изпълниха 5 композиции в категории фристайл помпони - формация, батон хореография на място - формация и два дуета в различни възрастови групи, и фристайл джаз - формация. Всички ученици, представящи училищата си, получиха признания за труда си и този на треньорите, и бяха удостоени с първи места, разнообразието на стиливете и възрастовите групи.

Нашият треньор участваше в съдийския панел на турнира, която  е и  учител по ФВС в ПМГ "Константин Величков" - Пепи Маргинова.  Тя бе отличена със специален приз от клуба организатор и признание за работата си.

Емилия Маргинова – управител и председател а СК “МЕГА“:

Прекрасно представяне на нашия отбор – СК „МЕГА“ и отбора на ПМГ „К. Величков“. Благодарни сме за поканата и възможността за участие, благодарим на организаторите и на Г-жа Надежда Стоицева- член на Управителния съвет на БЧС, член на Консултативния съвет на БАСУ и Председател на СК „Персияна“- клуба домакин. Благодарим за топлото посрещане, благодарим на треньора  П. Маргинова  и на успешната работата на нашите момичета и момчета! Отново доказахте, че сте най-добрите! И девизът на ПМГ се доказва – „НИЕ СМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ!“. ПМГ "Контантин Величков" взе участие с 15 ученици, 5 композиции и ПЕТ ПЪРВИ места. ЧЕСТИТО, момичета и момчета! Това бяха две различни състезания с два различни правилника и изисквания. Първият е по изисквания на международния правилник, другият е по-свободен, с цел училищата да покажат каквото могат  и са научили. За нас е чест и признание, за  новия олимпийски спорт – чирлидинг“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички