Спорт

Право на отговор от УС на ФК “Хебър“

  31.05.2024 07:12             
Право на отговор от УС на ФК “Хебър“

Членовете на УС на ПФК „Хебър“ използваме правото си на отговор на твърденията на Йордан Минев, направени на 30.05.2024 г. в публичното пространство чрез медиите в гр. Пазарджик.

Държим да отбележим, че като ръководство встъпихме в длъжност на 14.03.2024 г. след последното за момента Общо събрание на клуба, проведено легитимно. Заварихме около 1 700 000лв. задължения на клуба към НАП, служители и треньори, доставчици и др., които можем лесно да докажем. Банковите сметки бяха с наложени запори от НАП, като бяха и почти празни. След оттеглянето на наложения запор в сметката постъпиха суми, които бяха голяма част от дължимото по трансфера на голмайстора на тима Георги Николов в Ботев Пд и от продадените билети след мача с Левски. След множество разговори и преговори с НАП, УС успя да постигне споразумение за освобождаване на една част от сумите по запорираната сметка.

Със сумата, която беше освободена, бяха платени стари задължения към ДЮШ, доставчици, заплати на администрацията. В последствие УС успя да сключи нови споразумения с футболисти, които са играли през сезон 2022-2023, чиито задължения по договори не бяха изплатени от предното ръководство и застрашаваха лиценза на клуба. Едно от тях бе и международно - към ФК Беневенто. Изплатени бяха множество стари задължения, завещани от старото ръководство. В отговор на твърденията разпространени в публичното пространство, обявяваме, че от новото ръководство споразумението към НАП е спазено до момента.

Настоящият управителен съвет към момента не е получил и не получава заплати и други възнаграждения. Юридическите услуги са поети безвъзмездно, с изключение на делата, по които е необходимо процесуално представителство и такси и има строго определени правила.

УС успя да покрие всички изисквания за взимане на лиценз за спортно-състезателната 2024-2025 г., което включваше отново разплащане на задължения на старото ръководство. Новият УС осигури необходимото спокойствие за отбора и треньорите за постигане на основната ни цел - оставане в Първа лига, за което благодарим на старши треньора г-н Любослав Пенев и неговия щаб, както и на всички футболисти.

Родителите бяха помолени да платят в пълен размер таксите на децата от ДЮШ за м. декември и беше направена дарителска кампания в същия месец с цел изплащане на заплатите на треньорите и администрацията в ДЮШ. Защо старото ръководство, от което беше част и Йордан Минев, не изплати заплатите за м.декември?
След встъпването в длъжност на ръковотсвото втората основната цел бе да запази Любо Пенев и неговия щаб, въпреки огромното желание на Йордан Минев и част от неговото обкръжение за отстраняването им.

Г-н Минев демонстративно не дойде и на срещата с треньорите на ДЮШ и също така не пръства на два от мачовете на водения от него набор.
Заплатите на треньорите на ДЮШ за м.април и м. май бяха изплатени с помощта и подкрепата на община Пазарджик, като предстои и изплащане на тези за м.юни.
Ръководството на Хебър към момента е в напреднали преговори с потенциални спонсори и общината. По време на тези срещи и разговори представители на местния бизнес поставиха три условия в замяна на финансова помощ към клуба – новото ръководство да бъде изчистено от представители на старата местна и футболна власт, отборът да остане в А група, условие, което вече е изпълнено, както и с огромно уважение – Любослав Пенев да бъде запазен като треньор.

Надяваме се, че след разговорите с Общината и изразеното намерение за подкрепа от страна на кмета на гр. Пазарджик г-н Петър Куленски, както и на предстояща такава от страна на общинския съвет при гласуване на финансовата помощ, доверието и желанието на местния и не само бизнес ще ни помогнат да укрепим клуба в този труден момент.
Ръководството на „Хебър“ благодари на Община Пазарджик и общинския съвет, както и на хората, които са помагали и продължават да помагат, за подкрепата! 

С уважение: Председател на УС на „Хебър“ Владимир Гаджев 
и членове Тинко Василев и Лазар Костов

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички