Пазарджик

За област Пазарджик: Проекти на обща стойност 277 500 лева са одобрени по “Чиста околна среда 2024“

  30.05.2024 10:07             
За област Пазарджик: Проекти на обща стойност 277 500 лева са одобрени по “Чиста околна среда 2024“

Двадесет и пет проекта на общини, кметства, училища, детски комплекс и детски градини от област Пазарджик ще получат финансиране в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2024“ и обявения от МОСВ чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Средства в размер до 15 000 лева тази година ще получат проектни предложения на общините Септември(4), Сърница(3), Брацигово(2), Пазарджик(1), Белово(1) и Велинград(1). Финансиране до 7500 лв. ще получат проектите на 10 начални, основни и средни училища от региона, детския комплекс в гр. Белово и две детски градини – „Райна Княгиня“ в гр. Панагюрище и „Еделвайс“ в гр. Велинград.  

Основните дейности по утвърдените проекти са свързани с изграждане на спортни съоръжения, детски площадки и кътове за отдих, с обновяване на парково пространство и формиране на екологична култура. Проектите на училищата и детските градини са за зелени класни стаи и природна лаборатория на открито, еко-кътове, облагородяване на училищния двор и за създаване на условия за спорт и игри на открито.

 

 

 


Свързани