Регионът

Комисията за детето към Община Велинград: Лицето от клиповете трябва да бъде отстранено от работа

  30.05.2024 16:31             
Комисията за детето към Община Велинград: Лицето от клиповете трябва да бъде отстранено от работа

Директорът на детското заведение е наказан със забележка, с детето и с групата му ще работи психолог

Със своя заповед кметът д-р Коев свика от 13:00 часа заседание на Комисията за детето към община Велинград. На него присъстваха представители на всички компетентни и заинтересовани институции и общински съветници. По време на заседанието, освен техните становища, бяха изслушани и родители на деца от детската градина и нейният директор. Стана ясно, че до сега в общинска администрация, в отдел „Закрила на детето” към ДСП и в други институции не са постъпвали никакви сигнали за малтретиране на деца в детски и учебни заведения на територията на община Велинград. Бащата на детето, което е заснето в клипа, сподели, че от 10 април то не е посещавало детската градина.

Още сутринта, освен кмета на община Велинград и ОбС, са се самосезирали и Районна прокуратура, Детска педагогическа стая, отдел „Закрила на детето”към ДСП, РУО и са започнали процедури по изясняване на случая. От общинската комисия, която посети детската градина, и от директора Мая Якимова също са предприети действия, за да се изяснят детайлите.

Решението на комисията е, че е недопустимо педагог, упражняващ насилие, да продължава да работи в тази сфера и лицето от клиповете трябва да бъде отстранено от работа, при спазване на всички законови процедури. Директорът на детското заведение е наказан със забележка.

Със самото дете и с групата, в която то се обучава, ще работи психолог по предложение на директора на Дирекция социално подпомагане.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички