Регионът

Плакет от президента Радев за СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Стрелча

  31.05.2024 06:59             
Плакет от президента Радев за СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Стрелча

И тази година бе спазена традицията кметът инж. Георги Павлов да връчи общинските награди в образованието. Това стана на общоградското тържество, с което Стрелча посрещна 24 май и 180-та годишнина от началото на светското образование в града.

За „Учител на годината" за предучилищен, начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование” за 2024 г. бяха признати Стоянка Тодорова, Радка Иванова, Евгения Парталска и Теодора Генчева. С призванието „Ученик на годината” бяха отличени Радина Власакиева, Ния Орцева и Елица Ублекова съответно от IV, VII и XII клас. Колективен носител на наградата „Деятел на културата” тази година е театрален състав към НЧ „Просвещение-1871”. „Цялостен принос за развитие на образованието в община Стрелча”  - Недка Пайтакова – старши учител в НУ „Паисий Хилендарски”, и Светлана Татарова – старши учител по история и цивилизация в СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

По повод 180-годишния юбилей и 80-годишнината на СУ „ Св. св. Кирил и Методий“, президентът Румен Радев удостои училището със своето отличие - плакет „Св. Св. Кирил и Методий“, а отправеният поздравителен адрес от името на държавния глава прочете директорът на школото Ганчо Грозев.

На тържественото събитие кметът инж. Павлов връчи специалните и годишни стипендии на Община Стрелча за талантливите стрелчански ученици на Иво Николов и Васил Мелин - 11 и 10 клас при СУ „Св. св. Кирил и Методий”, завоювали златни медали от Европейската купа по кикбокс - Пловдив. Еднократно финансово подпомагане бе присъдено на Николета Нешева - ученичка в 7 клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, класирала се на трето място в Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко“, и на Кирил Луков - ученик в 11 клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ за сребърен медал от Европейската купа по кикбокс.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички