Крими

ОД МВР: Разкрихме 23 престъпления при вчерашната спецоперация в Пазарджишка област

  31.05.2024 11:43             
ОД МВР: Разкрихме 23 престъпления при вчерашната спецоперация в Пазарджишка област

На територията на цялата област вчера се проведе масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността. Тя е традиционна за региона, а нейното провеждане цели да активизира противодействието на битовата престъпност, да се засили контрола над участниците в движението по пътищата, като в общинските и областния център, по главните и второстепенните пътища, така и в малките населени места. В операцията активно участие взеха служители от отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, множество екипи от полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, няколко автопатрула на Зоналното жандармерийско управление в гр. Пловдив. Извършени са проверки на 1209 човека, 1136 моторни превозни средства, 55 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 79 акта и 227 фиша. Разкрити са общо 23 престъпления, като в арестите на районните управления са срок от 24 часа са задържани 6 човека.

Органите на реда са установили самоличността на извършителите на 8 взломни кражби – от магазини и павилиони, от кафе автомат, бензиностанция, от църковен храм в Пещера. Част от тях са непълнолетни. Установени са извършителите на две кражби на мобилни телефони, на унищожаване и повреждане на 20 фотоволтаични панела в частен имот, сграда към жп гарата в Пещера и срязани две гуми на паркиран лек автомобил. Засечени са две лица притежаващи неголеми количества марихуана и синтетичен канабиноид. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик са работили по случай с използване на фалшива диплома, която е представена пред служители от сектор „Пътна полиция“ за издаване на шофьорска книжка, както и по случай с нелегална търговия на стоки, които носят логото на известни търговски марки.  

(Зн)    


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички