Спорт

Още две титли за боксьорите на БК “Марица“ и Спортното училище!

  31.05.2024 13:27             
Още две титли за боксьорите на БК “Марица“ и Спортното училище!

ПЛЕВЕН. Два безапелационни златни медала спечелиха боксьорите на БК „Марица“ (Пазарджик) и Спортното училище от завършилия Държавен личен шампионат по бокс за ученици. Треньорите Андрей Георгиев и Николай Николов пуснаха на ринга двама свои състезатели. Стоян Христосков (категория до 52 кг) и Симеон Спасов (до 54 кг) нямаха затруднения по пътя към титлите. Да припомним, че и на Държавното лично отборно първенство в Плевен през април седмокласниците Симеон и Стоян станаха републикански шампиони, за което писахме ТУК.

Сега във финалните си двубои Стоян Христосков убедително се справи с Николай Юруков от „Левски“-София, а Симеон Спасов остави без боксови аргументи съперника от столичния „Локомотив“ Божидар Костов. Преди това Христосков безпроблемно отстрани Ивомир Банков от „Локомотив“ (Горна Оряховица) на полуфинал, докато Спасов се наложи категорично над Арджан Арих от „Светкавица“-Търговище в тази фаза на състезанието. По-рано Симеон Спасов с лекота преодоля и Марин Маринов от БК "Русе", и Мартин Лазаров от "Пирин"-Благоевград.

"Щастливи сме от успеха - повторихме го с двама от двама! Поздравления за момчетата! Раздадоха се на ринга и никак не затрудниха съдиите в точкуването", коментираха пред "Знаме" треньорите. И допълниха, че сега пред шампионите предстои Европейско първенство в Италия през юли, а преди това - и лагер с националния отбор. "Надяваме се да няма контузии и всички да сме здрави", допълниха от треньорския щаб.

(Зн)


Свързани