Пазарджик

Шарени и забавни изненади за Деня на детето

  01.06.2024 06:23             
Шарени и забавни изненади за Деня на детето

Подгряхме с  XIII-я фестивал на детското творчество “Пролетна магия“, кулминацията предстои

ПАЗАРДЖИК. Шарена, богата и забавна е празничната програма за 1 юни в Пазарджик. Подобна е картината и в останалите общински центрове в областта. Някъде и музеи организират изложби на детски играчки. Някъде празничното настроение за Деня на детето започна по-отрано. Така в Пазарджик общо  860 деца излязоха на сцената на XIII фестивал на детското творчество “Пролетна магия“. Той се проведе в два поредни дни - на 28 и 29 май, а многобройна аудитория аплодира участниците в събитието, организирано от Община Пазарджик и Общински детски комплекс - Пазарджик. На площад „Константин Величков“ малките участници от 12 детски градини в Община Пазарджик бяха разделени в две възрастови групи и показаха своите артистични умения в четири раздела: народни и популярни песни; български народни танци; съвременни танци и мажоретни танци. Пазарджишката публика се наслади на 43 изпълнения на малките таланти. Целта на фестивала е да  се  даде възможност за изява на таланта и творческия потенциал на децата от детските градини на територията на Община Пазарджик с цел да се  запази и обогати тяхната музикална и танцова култура, както и да се стимулират педагогическите кадри, които работят с децата.

За първи юни пък Община Пазарджик е подготвила празнична програма от сутринта до вечерта, наситена с интересни и забавни прояви. Тя ще премине под мотото „Магията на Детските усмивки“. От 9:00 до 17:00 ч. на пл. „Константин Величков“ (Тортата) има организирани редица музикални, творчески и забавни занимания. Няколко съпътстващи събития също ще зарадват посетителите в Деня на детето – мащабният градски танцов шампионат Pazardjik Dance Open в зала „Васил Левски“ и конкурсът “Мини Мис и Мистър Пазарджик 2024” в зала “Маестро Георги Атанасов”.

Едно от най-мащабните танцови състезания в България, шампионатът PAZARDZHIK DANCE OPEN’24, организиран от Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик събира най-добрите танцьори в страната. Събитието ще се проведе от 31 май до 2 юни в спортна зала „Васил Левски“, а водещ на шампионата ще е Денис Илиев. Специалната изненада за участниците и гостите ще бъде тийн идолът Атанас Колев на Гала вечерта на 1 юни.  Рекорден брой от над 1500 участника от 60 клуба в цялата страна ще се състезават  за първото място и голяма награда от 2000 лв. на Гала вечерта и по 500 лв. Гран при за всеки отделен стил. Те ще премерят сили в цели 10 танцови категории – балет, контемпорари, джаз, лирикъл, характерни танци, оупън, латино шоу, стрийт денс, български народни танци и новият за тази година – акро стил. 12-членно звездно жури ще определи победителите във всеки стил - Маша Илиева, Алекс Драгова, Анелия Янева, Мартин Асса, Милен Данков, Георгина Джендова, Захари Нанков, Верка Божкова, Костадин Низамов, Диляна Попова, Анастасия Кот и Николай Несторов ще гледат на живо представянията на танцовите формации и ще гласуват за хореография, сценично присъствие и технически умения.

Входът за гости на шампионата е свободен, а най-актуална информация за Pazardzhik Dance Open може да следите в официалната му Facebook страница.

Изненади ни очакват и на конкурса  “Мини Мис и Мистър Пазарджик“ 2024, който ще се състои на 1 юни. За пръв път победителите в категории „7-8 години момчета и момичета“ и „9-10 години момчета и момичета“ ще получат и специално участие в Националния конкурс „Мини Мис и Мистър България“ 2024! Събитието ще се състои в зала “Маестро Георги Атанасов” от 17:00 ч., а малчуганите ги очакват много изненади, подаръци и празнично настроение.

Празнична програма „Магията на Детските усмивки“ за Деня на детето:

ЦЕЛОДНЕВНИ ДЕЙНОСТИ НА “ТОРТАТА”

09:00-17:00 - “Рисувай с мен!”

Работилници/маси за рисуване с моливи, флумастери, пастели, водни боички, тебешири;

11:30 - 16:00 - Приказни герои в костюми

Анимационни герои ще се снимат и забавляват с децата;

1:30-16:00 - Стани герой от приказка

Рисуване по лица

11:30 - ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

ПОЧАСОВА ПРОГРАМА НА АНИМАТОРИ

11:30 / 13:30 / 14:30 / 15:30 - Щури игри

Аниматори ще играят игри с децата

12:00 / 15:00 - Забава с балони

Аниматори на кокили ще раздават балони за децата

14:00  - Забава със сапунени балони

Аниматори на кокили ще танцуват с големи сапунени балони пред децата

12:30 - 13:30 – моноспектакъл „Кръговрат на Живота“

Моноспектакъл, класическа пантомима от Филип Дончев

16:00-17:00 – спектакъл “Снежанка и седемте джуджета”

Спектакъл представен от Театър “Чар”

СЪПЪТСТВАЩИ СЪБИТИЯ

09:00 -18:30 - Pazardzhik Dance Open

Спортна Зала “Васил Левски”

17:00 - Конкурсът “Мини Мис и Мистър Пазарджик 2024”

Зала “Маестро Георги Атанасов”

19:30 - Pazardzhik Dance Open - Гала Вечер

с участието на най-добрите групи и Атанас Колев гост изпълнител

Спортна зала “Васил Левски”.

(Зн)


Свързани