Крими

4 години затвор за полицая, убил на пешеходна пътека 7-годишната Моника, потвърди Апелативният съд

  01.06.2024 12:13             
4 години затвор за полицая, убил на пешеходна пътека 7-годишната Моника, потвърди Апелативният съд

ПЛОВДИВ. Апелативният съд потвърди присъдата на Окръжния съд в Пазарджик от 4 години затвор за бившия полицай Владимир Панайотов, който прегази 7-годишната Моника на пешеходна пътека в село Братаница. За втори път апелативните магистрати гледат делото след като веднъж то бе върнато за ново разглеждане от ВКС, а Панайотов тогава не получи ефективно наказание.

Да припомним, че трагедията е разигра на 19 юли 2021 година. При катастрофата Панайотов се движел със служебна кола съc 74 км/ч. Той изпреварил спрелите в дясната лента автомобили, включително и спрелия пред пешеходната пътека автомобил, който изчаквал пресичащите братче и сестриче. И без да има видимост връхлетял върху братче и сестриче на пешеходната пътека. Момчето успяло да стъпи на тротоара само секунда преди фаталния сблъсък на колата със сестра му Моника. След удара колата изминала 14 метра, качила се на левия тротоар и спряла.

В Пазарджики Панайотов призна вината си на предишната съдебна инстанция и затова наказанието от 6 години е намалено с една трета. Бившият полицай е лишен да управлява моторно превозно средство за 6 години.

Решението на Апелативния съд в Пловдив не е окончателно, подлежи на обжалване и протест пред ВКС.


Свързани