Пазарджик

Риболовци от 3 до 85 години участваха в турнира за откриването на сезона

  02.06.2024 06:20             
Риболовци от 3 до 85 години участваха в турнира за откриването на сезона

ЗВЪНИЧЕВО. През седмицата на водоема „Звъничево лейк“, стопанисван от СЛРД "Сокол - 1983"-Пазарджик се проведе 34-я турнир по спортен риболов послучай откриване на новия риболовен сезон. Подготовени бяха местата за риболов и района на състезанието бе обработен против комари и кърлежи. Осигурен бе и богат награден фонд от „КРЕЗ Фишинг“, „Барфин лайн“ и СЛРД "Сокол- 1983". Участие в надпреварата взеха  44 състезатели, разделени в  4 възрастови групи – деца до 12 години, юноши до 18 години, жени и девойки,  и мъже. Най-малките участници бяха на 3 години, а най възрастният - на 85.

Главен съдия на турнира бе Илиян Панчев- председател на рибарската дружинка „Звъничево лейк“. При децата първи е Йордан Попов, а втори и трети се класираха Атанас Попов и Денис Асанов. При жените и девойките победител стана Павлина Петрова, следвана от Деница Гундарова и Ивелина Гундарова. При юношите номер едно е Йоан Ангелов с подгласници Мариян Божков и Милен Ангелов. При мъжете първи е Емил Кендеров, а на почетната стълбичка се качиха и Ангел Анев, и Лазар Кендеров.

Шампион на турнира стана ученикът  от Професионална гимназия по механоелектротехника- Пазарджик  Йоан Ангелов, който участва за първи път.

Дни по-рано на същото място премина и първото състезание KREZ CUP 2024 по спининг риболов от брега, а на състезанието присъства и кметът на общината Петър Куленски, който помогна за раздаването на наградите.

Андон АНДОНОВ


Свързани