Други

Слово за Втори юни от ВриД-кмета на Община Панагюрище Петър Каменски

  02.06.2024 08:52             
Слово за Втори юни от ВриД-кмета на Община Панагюрище Петър Каменски

Жив е той, жив е!

Христо Ботев. Един параход. Един връх – Голгота, но

жив е той, жив е! Там на Балкана…, защото тоз, който падне в бой за свобода, той не  умира.

Христо Ботев е борец-легенда, космичен свят, побран в 28 години. Години на тревожни прозрения и душевни терзания за народ и Родина.

Широтата на мисълта, красотата на подвига, висотата на саможертвата го издигат над дребните страсти, които съпътстват много други.

При Ботев няма раздвоение между личен и обществен интерес и всяка стъпка от Калофер до Вола красноречиво го потвърждава.

Борецът-легенда дори за миг не се поблазни от властта и славата, а заложи всичко за свободата на Отечеството. Той можеше да има слава само с двайсетте стихотворения, а я потърси в песента на куршумите.

Затова и днес, 148 години след оня 2 юни, делото му пари разсъдъка ни и е призив да помним и да се опомним. Да се опомним, че общественият интерес за истинския родолюбец винаги стои над личния, ако искаме България да я има.

Поклон!

Дълбок поклон пред бореца легенда и всички загинали за свободата на Отечеството! Нека днес почетем паметта им с поне минута мълчание!

                                                                       

Петър КАМЕНСКИ

ВрИД кмет на Община Панагюрище


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички