Пазарджик

Детски риболовен празник край Пазарджик с много емоции

  02.06.2024 14:29             
Детски риболовен празник край Пазарджик с много емоции

ГЕЛЕМЕНОВО. Навръх 1 юни - Деня на детето, по идея на председателя на Риболовната секция към СЛРД“ Сокол - 1893“- Пазарджик Андон Андонов се проведе риболовно състезание за деца до 18 години. Собствениците рибарник “Куката“, намиращ се в с. Гелеменово, приеха присърце инициативата и го предоставиха безвъзмезно водоема.

Въпреки, че на 1 юни се провеждаше и разнообразна културна програма в областния град, на сборния пункт се появиха множество деца и родители. За участие в турнира се записаха 18 момчета и момичета, като най-малкият участник бе на 7 години. Съдията на турнира Андон Андонов запозна състезателите с правилата за риболов и мерките за безопасност.

Самият състезателен тур премина доста интересно и оспорвано. Ловяха се, както дребни каракуди, така и шарани с тегло 2-3 килограма. А състезанието продължи 3 часа.

Всичката уловена риба ще бъде дарена на СЛРД "Сокол -1893"- Пазарджик за зарибяване на "Звъничево лейк".

Разбира де, домакините от рибарник "Куката" се бяха постарали да осигурят награди за всички участници, а така също сандвичи и студени напитки за малките рибари. Емоциите завлядаха и малки, и големи, а всички си обещаха до нови срещи.

(Зн)


Свързани