Избори

Мерки за подкрепа на междуселищния транспорт в малки общини и труднодостъпни населени места представиха от БСП в Пещера и Брацигово

  03.06.2024 09:26             
Мерки за подкрепа на междуселищния транспорт в малки общини и труднодостъпни населени места представиха от БСП в Пещера и Брацигово

„Важно е да се гласува на тези избори, защото решенията не се взимат на жълтите павета, а се взимат от хората с техния глас“. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" Драгомир Стойнев на среща в Пещера.

„Ние искаме силна държава, която да се грижи за хората си, която да се грижи за инфраструктурата, държава, която да инвестира“, категоричен бе Стойнев. „Макар и в трудни условия, народните представители от "БСП за България" постигаме резултати изцяло в интерес на нашите сънародници“, каза водачът на листата и посочи за пример безплатните детски градини и учебници, увеличението на минималната работна заплата и стопирането на скока на цената на електроенергията за бита.

„На България е необходимо правителство, за което приоритет да са социалната справедливост и сигурност, а не изпълнението на чужди решения“, заяви Драгомир Стойнев. На срещата той обърна внимание на държавната политика за доходите, болничните заведения, образованието и транспортната свързаност. От "БСП за България" предвиждат увеличаване на размера на субсидиите  на междуселищния транспорт в малките общини, отдалечените и труднодостъпни места. Превозът на пътници до съседни общини е сред трудностите на община Пещера, които могат да бъдат подпомогнати с тази мярка.

На засилване на възпитателната функция на училището и детската градина в дух на традиционни национални ценности, акцентира Златка Златанова, която е представител в листата на Пещера, учител по образование и секретар на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Според нея единствено БСП обръща внимание в програмата си на подрастващите и на проблемите на младото поколение, които се неглижират от институциите.

„Със здравето не трябва да се търгува, а здравно осигурените трябва да се лекуват безплатно, пари има, трябва да бъдат разпределени правилно“, посочи д-р Жечка Ташева, също представител на Пещера в листата.

През почивните дни кандидатите за народни представители от "БСП за България" се срещнаха и с жители на Брацигово, където основните проблеми са свързани също със здравеопазването, обезлюдяването на малките общини и липсата на удобен транспорт. Участие в срещите взеха и кандидатите Петя Цанкова, Веска Андонова, Васил Аврамов, Иван Ряхов и Гергана Ганева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани