Четвъртък, 04 Юли 2024
 
Пазарджик

Междуучилищна среща на пазарджишките училища ”Георги Сава Раковски” и СУ ”Димитър Гачев” /ВИДЕО/

  03.06.2024 16:27             
Междуучилищна среща на пазарджишките училища ”Георги Сава Раковски” и СУ ”Димитър Гачев” /ВИДЕО/

На 30.05.2024 г. – Ден на спортно-музикална емоция, се проведе междуучилищна изява между НУ „Георги Сава Раковски” и СУ „Димитър Гачев”. Съвместната инициатива на тема: Обединяване на образователните ресурси на двете училища, чрез междуучилищна дейност за образователен и спортно–културен обмен между групи за занимания по интереси за привличане и задържане на децата в училище, бе изпълнена с енергия, спортни постижения, музикално изкуство.

Хита Гьошева, директор на НУ „Георги Сава Раковски” и Валери Стоянов, директор на СУ „Димитър Гачев”, пожелаха на участващите да са позитивни, все така мотивирани и да изпитват удоволствието от споделянето и съпреживяването на своите успехи и резултати, постигнати в групите за занимания по интереси. Изразиха увереността, че тази междуучилищна дейност ще е само началото на множество такива за образователен и културен обмен, което ще направи живота на учениците много по-интересен и вълнуващ.

Малките спортисти от група за занимания по интереси „Стрела” от НУ „Георги Сава Раковски”, с ръководител Севделина Гилева, развълнуваха публиката с висок спортен дух, воля и спортсменство в надпреварата в осем щафетни игри. Те имаха възможност да демонстрират своите спортни заложби, да се чувстват по-уверени, да развиват умения и качества, които ги правят по-креативни, съпричастни и дейни. Игрите предизвикаха силни емоции и искрен детски смях. Талисманчето - зайчето Еми ги забавляваше заедно с г-жа Богоева, докато компетентно жури отброяваше съответния брой бонбони за първото и второто място. Отборите получиха и грамоти в края на състезанието. Децата бяха подкрепени от своите учители и родители.

Представянето на група за занимания по интереси „Орфей” от СУ „Димитър Гачев”, с ръководител Йорданка Мишева протече с много музика и настроение. Те бяха разделени в три отбора: „Хризантема”, „Лале” и „Кокиче”, между които протече надпяване. Музикални поздрави и танци за състезателите валяха след всяка спортна игра и повдигаха духа на участниците. Талантливите изпълнителки умилиха и създадоха безкрайно настроение за ученици, родители и учители. Медените им гласчета и танцовите изпълнения трогнаха публиката, която ги аплодира с нестихващи аплодисменти. Удоволствието бе за всички! Групата бе наградена с грамота за участие.

Съвместният празник се превърна в незабравимо изживяване и удовлетворение.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички