Пазарджик

30 мажоретни състава ще се състезават в 13-ото издание на "Слънчева Бесапара" в края на седмицата

  03.06.2024 21:17             
30 мажоретни състава ще се състезават в 13-ото издание на \

Пазарджик отново ще е домакин на Tринадесети фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета господин  Петър Куленски и с финансовата подкрепа на Общината. Събитието ще се състои на 7 и 8 юни (петък и събота).

„В тазгодишното  издание на Фестивала ще се включат 667 мажоретки от 18 града, разпределени в четири възрастови групи“, съобщава Емилия Спасова, директор на ОДК – Пазарджик.  „Над 30 отбора ще се състезават  в четири категории: 100 метра марш-парад с батон, 100 метра марш-парад с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с над 240 деца.“

„Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-малка мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда - Приз  "Слънчева Бесапара’"“, допълва Спасова.

Откриването на Мажоретния фестивал е от 17.30 часа пред Община Пазарджик на 7 юни с флашмоб на мажоретен състав „Мистерия“. На 8 юни от 09.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големия форум по рода си в България - престижна съдийска комисия  ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.

(Зн)


Свързани