Пазарджик

Нови успехи за ученици от Математическата от поредната ИТ надпревара

  04.06.2024 13:08             
Нови успехи за ученици от Математическата от поредната ИТ надпревара

ПАЗАРДЖИК-ДЕВИН. От 31 май до 2 юни 2024 г. в град Девин се проведе ХIII-то издание на състезанието „Аз мога — тук и сега“ по ИТ, информатика и визуални изкуства за ученици от VII до XII клас съвместно с ТУ-София, ПУ „П. Хилендарски“, Американски университет в България, Университет по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) и РУО-Смолян.

В състезанието се включиха 544 участници от 81 училища и 39 населени места. Направленията, в които учениците се състезаваха са: “Game Dev”, “Презентация“, “Видеоклип“, “Графичен дизайн“, “Дизайн на сайт (UI&UX)“, “Фотография“, “Програмиране“ и “Front-end Development”.

Надпреварата е единствена по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място. По този начин учениците се поставят в ситуация на реална професионална среда и разработка. Журито е съставено от 2 или 3 изявени в своята сфера професионалисти.

Ученици от ПМГ „К. Величков“ Пазарджик участват всяка година в състезанието, но определено това беше най-успешното им представяне досега.

  • ПЪРВО МЯСТО И ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ТАНЯ БОЖКОВА (11д) в категория „Front-end“,

  • ВТОРО МЯСТО И СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ЗА ХРИСТО ПАНЕВ (11д) в категория „Front-end“

  • СЕДМО МЯСТО ЗА СТЕФАН ПЕНЧЕВ (12а) в категория „Програмиране“.

След първото място на Лора Гаджева през 2016 в категория „Презентация“, отново имаме шампион, но този път и вицешампион, и класиране в Топ 10 в категория “Програмиране”.

Достойно представяне и на останалите ни участници в категория „Програмиране“ – Камен Комсийски, Вера Стефанова, Георги Георгиев (11а), Никол Велчева (11б), Илия Тенекиджиев и Виктор Янъков (11д).

И както обича да повтаря г-н Кристалин Чавдаров (основателят на инициативата „Аз мога – тук и сега“) – „За да успееш в дадена сфера е важно да имаш талант, но още по-важно е да вярваш, чрез лично постоянство! Твоето „Аз мога“ е по-значимо от „Аз искам“. Бачкане, постоянство и амбиция – това са трите ключови думи за успех! А тази година добави още две нови думи, в посланието си към младите – благодарност и уважение. Има над какво да се помисли… - припомня преподавателката на пазарджишките ученици г-жа Валентина Малинова. И допълва:

- E, нашите възпитаници за пореден път показаха, че са амбициозни, знаещи и можещи – тук и сега! Скъпи наши момчета и момичета, с г-жа Недялка Панева и г-жа Боряна Герджикова се гордеем изключително много с вас! Благодарим ви за незабравимите три дни, за емоциите, за преживяванията!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички