Спорт

От Хебър посочиха вратата на Фокера, той изригна с пост във Фейсбук - Фърци го защити

  04.06.2024 21:18             
От Хебър посочиха вратата на Фокера, той изригна с пост във Фейсбук - Фърци го защити

Треньорът в Детско-юношеската школа на Хеър Спас Гигов напуска клуба не по собствено желание. Преди минути Фокера написа емоционален пост в своя Фейсбук профил, в който изразява обида и огорчение от станалоно. Ето какво написа емблематичния бивш футболист и треньор на "зелените" Спас Гигов. Текстът е емоционален и е без редакторска намеса:

„Днес бях уведомен от ръководството на Хебър че договорът ми няма да бъде подновен незнайно защо може би завист, реваншизъм или не знам какво!Гонят ме хора които се молят Хебър да губи за да не е Любо Пенев треньор, гонят ме хора които обиждат и ежедневно уволняват треньори, такива които псуват, обиждат и уважават нашите деца! Само да вметна преминал съм през всички гарнитури като юноша на Хебър, като футблист имам над 170 мача в 120 поне съм бил капитан, три пъти съм голмайстор на тима в Б и В група, винаги съм бил лоялен, давал съм всичко от себе си, борил съм се и защитавал емблемата на Хебър като СОБСТВЕНИЯТ СИ ДОМ,никога не съм предал Хебър, колега или треньорите с които съм работил! Като треньор вече 8 години в които работих с много деца, с много хора с много родители, всичко може да пишете и говорите но любовта и химията между мен и децата никога няма да отнемете, уважението на родители, деца и фенове няма да бъде разрешена! Винаги съм бил честен, откровен и критичен към децата с които съм работил с цел тяхното развитие първо като хора и след това като състезатели, родителите знаят че винаги съм гледал децата им като мои, грижил съм за тях и съм се стремял да ги развивам максимално като хора и състезатели! Благодаря на всички деца за прекараните положителни( неположителни) емиции, за адреналина за това което свършихме и постигнахме заедно!!! Обичам ви и ви благодаря за всичко, обичам Хебър и това е моят дом рано или късно аз ще съм там защото това е моят дом!!! ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ДЕЦА, РОДИТЕЛИ И КОЛЕГИ за всичко което преживяхме заедно! А мишките и интригантите рано или късно ще ги разкриете сами! Само Хебър!Дадох си сърцето за моят любим клуб но винаги ще се намерят боклуци и завистливи хора да те очернят!!! Всички сте зависими от партии от хора, от нещо аз не съм и няма да стана такава фурнаджийска лопата като вас, единственият човек който ще поздравя публично е бившият кмет Тодор Попов, защото всичко е благодарение на неговите усилия, вдички други сме едни пионки и тези които лижат гъзове и мълчат те са на власт и командват!САМО ХЕБЪР и без мен и без вас ще го има но аз съм записал името си в историята на клуба а вие сте НИКОЙ!!!“

Минутп по-късно друг знаков футболист на Хебър и футболен спуециалист - кметът на Паталеница Стоил Фърцов-Фърци, написа на профила си във Фейсбук:

"Когато започна вторият полусезон тази година на половината ми съотборници им беше съобщено, че няма да се разчита повече на тях и бяха изхвърлени от клуба! До последно не се знаеше дали ще доиграем изобщо сезона, защото нямаше футболисти. Тренирахме по 10-12 човека без да знаем нищо! Единствените които се застъпиха и останаха до дупка бяха Spas Gigov и Славчо Тошев! Играем с бюджет 0, като дори сами събирахме по 20лв за протеин и витамини! Цял сезон се говори из града, че ние си продаваме мачовете. Много ми е интересно как ще продадем мач на тази възраст! Изградихме отбор от нулата, с който през тези 6 месеца не спряхме да се борим и опитваме. Резултатът е ясен- изпадаме, но това не е най-важното! Най-важното е кой не ни остави през тези месеци и години. И мисля че ние сме единственият отбор във "В" група, който не стимулира и с 1 стотинка футболистите си!".

Освен в ДЮШ, Спас Гигов водеше и дубъла на Хебър в Трета Югозападна лига (тимът се върна в трета дивизия преди година след бараж с Искър). През 2019 г. отборът на „Хебър” набор 2006, под негово ръководство, спечели бронзовите медали на турнира във Франция. През пролетта на 2021 г. претендентът за най-силен отбори в България при набор 2004 - вторият в класирането ЦСКА, преклони глава на стадион „Георги Бенковски” пред младоците на Фокера. През март треньорът на дублиращия тим на Хебър Спас Гигов бе замесен в скандал по време на домакинството на Балкан (1:1) от последния кръг на Югозападната Трета лига, който се игра в Сарая. Според описаното от дежурния делегат Мирослав Григоров, той нахлул на терена и хванал за гушата Павел Петков от гостите. По сигнал на Григоров, реферът Благой Манов изгонил и двамата, но решението му ядосало някои фенове, които нахлули на терена. Футболистите на Балкан реагирали с отказ да доиграят двубоя, но в крайна сметка се съгласили.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички