Четвъртък, 04 Юли 2024
 
Избори

Димитър Гърдев от ИТН: Джендър идеологията разбива и разделя нацията и света

  05.06.2024 11:08             
Димитър Гърдев от ИТН: Джендър идеологията разбива и разделя нацията и света

Затова сме с бюлетина номер 1 - затова нашият призив е да сме единни като един!

Вторият в листата на „Има такъв народ“ в 13 МИР-Пазарджик Димитър Гърдев е дипломат, експерт по международни отношения и международна сигурност, международен секретар на ПП "Има такъв народ". Бил е дипломат в посолството на Република България в Никозия, старши вътрешен одитор във "Виваком" АД, мениджър "Бизнес риск". Международен анализатор, с над 100 аналитични статии във в. "Труд", „Стандарт“, „24 часа“, списание "ECONOMIST" и над 200 телевизионни предавания, съавтор на Годишните анализи 2019 и 2020 - "Международната политика и българската дипломация". Регионален представител на Европейска Асоциация за международни отношения. Асистент в екипа на евродепутат Елена Йончева с експертиза в комисиите по външна политика AFET, сигурност и отбрана SEDE на Европейския парламент. Народен представител в 45-о и 46-о Народно събрание от ПП "ИТН". Председател на Комисията по външна политика в 46-о НС. Разговаряме с него по време на посещението му в Пазарджик на 2 юни - Денят на Ботев и загиналите за свободата.

- Г-н Гърдев, защо са важни изборите?

- Изборите наистина са важни, защото това е начинът, по който хората могат да изразят своите идеи чрез своите представители. Аз съм малко недоволен от това, че бяха слети изборите „2 в 1“, защото европейската тематика просто беше затъмнена от вътрешнополитическата надпревара. А случващото се в Европейския парламент е изключително важно за България. Има изследвания, които показват, че българите са недоволни от постигнатите резултати на техните европейски депутати. Разбирам ги, защото наистина има усещане, че европейските депутати не следват българския дневен ред. Затова са още по-важни тези европейски избори. За да може и опозицията да има ясно представителство в Европейския парламент – това е единственото място, където може да бъде представена другата България – защото за разлика от Европейската комисия не се излъчва от правителствата – това е глас на сглобката. Гражданите на България трябва да са наясно, че имат шанс да изразят своята позиция като гласуват и трябва да го използват. Неслучайно „Има такъв народ“ води кампания под слогана „Да вкараме здравия разум!“.

- Кои са за Вас важните теми в Европа?

- В европейския дневен ред най-важните теми директно могат да бъдат взети от изследването на Евробарометър, но те съвпадат и с това, което ние като политическа партия виждаме. Това е Зелената сделка, това е разширяването, въпросите за миграцията, сигурността в Европа. Ние ще се съсредоточим върху тези основни теми. Но ще допълня и още една – запазването на българската идентичност в общообразователен и културен план. Когато на Втори юни честваме Деня на Ботев и героите, трябва да си дадем сметка какво ни е запазило като народ.  А това е именно българското семейство, българският бит, българските ценности. Какво виждаме в момента? Виждаме една истерия около една политика за смяна на пола. Разбира се, ние като партия сме толерантни към избора на всеки един човек, но нека не навлиза тази идеология в образователните програми, да стои далеч от подрастващите, които все още изграждат своя мироглед. Това не са зрели хора с улегнала система и обективен избор. Ние сме против разбиването на тези изконни ценности. Искам да кажа нещо много ясно – т.нар. джендър идеология разбива обществата в основата на семейството. Има разделение по този въпрос не само у нас, но и в света. Той разединява нацията чрез разединяване на структурата на българското семейство. Има предложение да се даде правна защита на хората, които си сменят пола. Добре. Но предложението да се даде правна защита на малолетните, които си сменят пола?! Извинявайте много, но ние на тези деца не им даваме една бира да изпият и една цигара да изпушат, а какво е това?! Даже и една огромна възможност за корупционна схема – правни кантори ще започнат дела в Европейския съд за правата на човека, ще вземат поне половината от обезщетението, но едно дете на 13 години като види толкова пари, какво ще стане? Ние трябва да опазим децата от тези намеси.

- Като говорим за ценности, избирателят се интересува към кое политическо семейство в Европа се ориентира „Има такъв народ“?

- Твърдо към партията на европейските консерватори и реформисти. Само преди месец бях представител на единствената парламентарно представена партия от България на Световния конгрес на консерваторите в Будапеща, където бяха не само европейските консерватори, но и американските – имаше представители от Мексико, от Южна Америка, Австралия, Грузия. Нашите идеи не са само чисто български, а се споделят от огромен брой хора навсякъде по света. Това е нещо, което обединява всички световни религии, които са категорично против разбиването на основната единица на обществото – семейството. Ние сме за една силна и просперираща България. Затова сме партия  „Има такъв народ“, затова сме с бюлетина номер 1, затова нашият призив е да сме единни като един в Европейския парламент.

Димитър Гърдев е с номер 2 в листата на „Има такъв народ“ за изборите за Народно събрание и с преференция 103 в изборите за Европейски парламент на 9 юни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички