Четвъртък, 04 Юли 2024
 
Избори

„Вярвам, че политика се прави с последователност и личен пример“

  05.06.2024 15:43             
„Вярвам, че политика се прави с последователност и личен пример“

Лиляна Мърхова-Присадникова e под номер 103 в листата на Коалиция „БСП за България“. Адвокат. Юрист с над 20 годишен опит. Работила е като адвокат и юрисконсулт в банка. Общински съветник от БСП в Общински съвет – Пазарджик. Председател на Общински съвет на БСП в Пазарджик. Член на сдружението „Сърце за малките неща“.

Г-жо Мърхова-Присадникова, част сте от листата на „БСП за България“ в област Пазарджик, кое Ви мотивира отново да участвате в поредните извънредни за България избори?

Аз съм юрист по образование и винаги съм била особено чувствителна към несправедливостите и към това правата на хората да бъдат незащитени. Най-силната ми мотивация идва от това чрез личния пример да покажа, че неучастието в избори и апатията не решават нищо, не помагат и не водят към по-добро. БСП винаги е била партия, която еднакво е представлявала интересите и на младите семейства, и на децата, и на пенсионерите, и на работещите, и на уязвимите. Факт е, че сме последователни в усилията си и независимо в управление или в опозиция се борим за ангажиментите, които сме поели пред хората. Не мога да кажа същото за други партии, които пред медиите говорят едно, в парламента вършат друго, а зад кулисите - трето.

Какво бихте казали на хората, до които не успяхте да достигнете в тази кампания чрез срещи или личен контакт?

Знам, че очаквайки голямата промяна в България, хората понякога забравят или неглижират някои от добрите неща, които са постигнати в тяхна полза. Затова бих искала да припомня, че докато някои се замеряха с компромати и записи, ние, а не друг, постигнахме в много трудни условия безплатни детски градини и учебници, увеличение на минималната работна заплата, майчинството и пенсиите, ние спряхме излизането на домакинствата на свободния пазар за ток. Не твърдя, че е достатъчно, но убедено твърдя, че при възможност за по-силно парламентарно представителство на БСП бихме могли да отстоим и още мерки, които сме заложили в програмата си в подкрепа на раждаемостта, образованието, земеделието и икономиката.

Личното Ви послание малко преди деня на изборите към Вашите съграждани?

На 9-ти юни избираме европейски представители, които да защитават интересите ни в Европа и народни представители, които да защитават правото ни на достоен живот в България. Надявам се да избираме умно, личности с доказан професионален опит и обществена отговорност, а не някой медиен образ, чието политическо говорене се разминава с поведението му. Знам и че новото винаги идва с лъскава опаковка и изглежда по-атрактивно от старото, но в политиката най-важна е последователността. Затова призовавам повече хора да излязат да гласуват, важно е не само защото това е наше конституционно право и защото истинска промяна се постига само с реални действия, но и защото сме изправени в една много трудна ситуация на криза и нестабилност в страната и на война в близки до нас държави. Използвайте гласа си правилно, за достойна България в мирна Европа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички