Четвъртък, 05 Сеп 2024
 
Други

С гайди, тъпан, знаме и барут изпратиха абитуриенти-близнаци /ВИДЕО/

  02.06.2024 15:19             
С гайди, тъпан, знаме и барут изпратиха абитуриенти-близнаци /ВИДЕО/

ПАЗАРДЖИК- ВАРВАРА. Голяма изненада получиха на изпращането си за абитуриентския бал близнаците Зоя и Стефан Боневи от Варвара. Тъкмо преди да влязат в гранд хотел „Хебър“ и да започнат купона зрелостниците и съучениците им от 12 а клас на СУ „Георги Брегов“, заедно с класния ръководител Красимира Стоянова, бяха „засечени“ от непознат автомобил. От колата се изсипаха четирима гайдари и тъпанджия облечени в народни носии и пространството изведнъж се преобрази. Заручаха родопските гайди, заехтяха ударите на тъпана, а Стефан импулсивно грабна знамето и поведе хорото, на което се хвана целият клас… „Едно!... Две!... Три…“, отброяваха заедно с тъпана абитуриентите, а един от музикантите извади пищов и го изпразни във въздуха…

Изненадата бе дело на лелята на близнаците Иванка Димова, а нейната съименичка – Иванка Трендафилова, секретар на НЧ „Селска пробуда – 1927“, е щастлива, че цели шестима са тазгодишните абитуриенти-самодейци.

„Зоя и Стефан от малки израснаха с обичта към фолклора. Тя е певица и танцьорка и дълги години бе при Карамфила Григорова в „Елица“, а Стефан е акордеонист – учил при Чавдар Ралчев и при сина му Иво Ралчев. И сега близнаците участват в самодейните състави, а на кукерския фестивал Зоя неведнъж едновременно е пяла, танцувала и се е превъплъщавала на дервиш“, разказва г-жа Трендафилова. Разбира се, най-горди със Стефан и Зоя са родителите им - Екатерина и Спас Боневи.

Видео от събитието може да видите ТУК.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички