Избори

Бизнесът очаква предвидимост и подкрепа от държавата заяви Драгомир Стойнев на срещи в големи предприятия в Пазарджишко

  06.06.2024 15:20             
Бизнесът очаква предвидимост и подкрепа от държавата заяви Драгомир Стойнев на срещи в големи предприятия в Пазарджишко

Българският бизнес очаква предвидимост и подкрепа от държавата. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ Драгомир Стойнев на среща в две от най-големите предприятия в региона - „Биовет“ и „Винпром Пещера“. Той бе категоричен, че икономиката ни има нужда от държавна подкрепа чрез по-тясно обвързване на външната ни политика с осигуряване на ефективен достъп до внос и износ на стоки, капитали и услуги.

Драгомир Стойнев подчерта, че предстои засилване ролята на Българската банка за развитие с преференциално и достъпно финансиране за малките и средните предприятия и за реализиране на регионални проекти. По време на срещата беше припомнено, че като народен представител Драгомир Стойнев винаги се е отнасял ангажирано към проблемите на бизнеса и чрез негови законодателни предложения много български предприятия са продължили да бъдат конкурентноспособни на чуждите пазари.

Водачът на листата на „БСП за България“ акцентира, че българските предприятия могат да бъдат подпомогнати с държавни гаранции за достъп до нови пазари с частично или пълно покриване на риска чрез Българската агенция за експортно застраховане. Според Драгомир Стойнев е наложително да има адекватна и работеща държавна политика за насърчаване на всеки регион с оглед неговите икономически, социални и географски характеристики и регионални съвети със специалисти от всички области за разработване на мащабни местни проекти. Той обърна внимание и на още едно предложение на БСП за развитие на центрове за върхови технологии и технологичен трансфер с възможност за бизнеса да работи с тях. „Усилията, които влагаме, дават резултат и можем спокойно да гледаме хората в очите – и бизнеса, и работещите“, посочи Драгомир Стойнев. За нас е важно след 9-ти юни да имаме българско правителство, което да подкрепя българската икономика, българските общини и българските граждани, категоричен бе Стойнев.

По време на срещите работещи от предприятията в гр. Пещера поставиха темите за здравеопазването, образованието, либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

Участие взеха също кандидатите за народни представители от „БСП за България“ Петя Цанкова, Лиляна Мърхова-Присадникова, д-р Жечка Ташева и Златка Златанова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички