Други

Персонализираната медицина бе във фокуса на XI Международна среща на Клуб „Млад Онколог“

  06.06.2024 18:05             
Персонализираната медицина бе във фокуса на XI Международна среща на Клуб „Млад Онколог“

На 17-19 май 2024 г. в хотел Хаят Риджънси, Правец, се проведе XI Международна среща на Клуб „Млад Онколог“, посветена на темата „Персонализираната медицина – ключът към успеха в лечението на рака“. Събитието събра над 240 специалисти от България и чужбина в областта на медицинската онкология, лъчетерапията, нуклеарната медицина, хирургията, гастроентерологията, патологията и др.

 

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ и председател на Клуб „Млад Онколог“ сподели: „Персонализираната медицина е най-ефективното съвременно лечение на рака, с което поставяме ключа в ключалката и спираме процеса на активиране на тумора. Знаейки повече за злокачествените заболявания, можейки повече, ние искаме да прилагаме това знание в нашата практика. Освен познания, лечението изисква отдаденост, логистика, споделяне и развитие на личните умения“.

 

 

Програмата на конференцията беше насочена към значението на молекулярната биология при диагностиката, лечението и профилактиката на различни видове онкологични заболявания. Основни акценти бяха поставени върху лечението на рака на белия дроб, рака на гърдата, малигнения меланом, рака на дебелото черво и рака на простатата. В рамките на срещата се проведе и уъркшоп по патология, воден от проф. Мауро Папоти. Голям интерес предизвика и постерната сесия с участието на млади лекари и с награди за първите три постера.

 

 

 

„Опитът, който споделяме по време на нашите срещи, е изключително ценен, особено за младите хора,“, акцентира д-р Кръстева и допълни, че това позволява на медицинските специалисти да следят отблизо най-новите тенденции в онкологията, които след това да прилагат на практика."

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички