Четвъртък, 05 Сеп 2024
 
Избори

Ивайло Шотев: Как Промяната вече се случва и в Пазарджик?

  06.06.2024 20:27             
Ивайло Шотев: Как Промяната вече се случва и в Пазарджик?

На фона на динамично променящата се политическа и социална обстановка в страната, Пазарджик изпъква като един от градовете, в които вече осъществяваме Промяната и на практика. Нашите усилия винаги са били насочени към реални и осезаеми подобрения в живота на всички граждани. През последните месеци, успяхме да реализираме множество инициативи, които доказват, че Промяната е възможна и вече се случва тук и сега. Като кандидат за народен представител съм горд с постигнатите резултати и вярвам, че заедно можем да продължим да правим Пазарджик по-добро място за живеене и развитие.

Когато отвоювахме Пазарджик, градът беше изправен пред сериозни финансови предизвикателства. Бяха ни завещани значителни дългове към НАП, местни доставчици и банки, които своевременно трябваше да преодолеем. С въвеждането на строга финансова дисциплина и нулев толеранс към корупционни практики, успяхме да стабилизираме финансовото състояние на града. Заедно с кмета и целия му екип работихме неуморно за постигането на тази цел.

С помощта на правителството на акад. Николай Денков, получихме подкрепа от Министерството на финансите, което ни позволи да подадем проекти за държавно и европейско финансиране на стойност от над 200 млн. лева. Това ни позволи да започнем изпълнението на редица важни проекти, които ще подобрят инфраструктурата и качеството на живот в Пазарджик.

Проведохме ревизии на всички договори и въведохме мерки за контрол върху разходите. Установихме корупционни и имотни схеми, за които веднага сигнализирахме в прокуратурата. Мога да заявя, че тези действия са само началото на нашата работа за осигуряване на прозрачност и отчетност в управлението на Общината. С вашата подкрепа ще успеем и в страната.

Работим усилено за подобряване на инфраструктурата и благоустройството на нашия град, така, както сме обещали на хората, които ни гласуваха доверие. Веднага след поемането на управлението начертахме план за пълно реновиране на междублоковите пространства, улиците, тротоарите и детските площадки в кварталите. Напреднахме и с проекти за подобряване на неглижираната с години пътна инфраструктура. Тези проекти ще улеснят движението и ще повишат безопасността на всички участници в пътното движение. Нашата цел е да създадем по-добра и по-безопасна среда за живот за всички жители на Пазарджик и да превърнем града в символ на прогресивно управление. В град за пример.

Полагаме и значителни усилия за подобряване на инфраструктурата в селата. В селата Ивайло и Величково вече ще започва да се изгражда нова канализация и водопроводна мрежа, което ще осигури по-добро водоснабдяване и канализация за местното население. В село Добровница ще има нова канализационна помпена станция за отпадни води, което ще допринесе за по-чиста околна среда и по-добри санитарни условия.

Мой личен повод за гордост е инициативата „Достъпно за вас“. Докато заемах позицията на заместник-министър на икономиката, успяхме да стартираме този проект с една основна цел - да осигурим трайно ниски цени за основни хранителни продукти и да направим пазаруването на елементарни стоки по-достъпно за всички. Инициативата е насочена към намаляване на цените на около 50 основни продукти, включително олио, брашно, захар и други базисни храни. Нашата цел бе да предложим на българските потребители възможно най-ниските цени, като в същото време гарантираме високото качество продуктите. От стартирането на кампанията през ноември 2023 г., инициативата вече обхваща над 400 магазина в цялата страна, включително национални и регионални търговски вериги. Постигнатите резултати показаха значително понижение на цените на основни храни с до 40%. Моят стремеж е да продължа да работя за разширяване на обхвата на инициативата, за да осигуря стабилност и достъпност в условията на динамичната икономическа атмосфера в страната.

Всички наши усилия са насочени не само към настоящето, но и към изграждането на перспективно бъдеще за Пазарджик и за страната. Доказахме, че Промяната е възможна и това е видимо по резултатите ни. Всички заслужаваме да живеем в европейска, справедлива и богата България, в която да работим и възпитаме децата си. Ние не се плашим от работа, нито се отказваме при трудности. Ние сме промяната, която всички искаме за своето населено място и държава. Подкрепете ни на 9-ти юни, за да докажем, че България може и има как да бъде нормална европейска държава! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички