Избори

Екатерина Захариева: ГЕРБ - СДС ще бъде първа политическа сила, но в неделя трябва да гласуваме! /СНИМКИ И ВИДЕО/

  06.06.2024 20:41             
Екатерина Захариева: ГЕРБ - СДС ще бъде първа политическа сила, но в неделя трябва да гласуваме! /СНИМКИ И ВИДЕО/

Днес кандидат – депутатите от листата на коалиция ГЕРБ – СДС в 13 МИР-Пазарджик направиха финална пресконференция в клуба на БТА преди изборите в неделя. Брифинга бе открит от областния председател на ГЕРБ Найден Шопов, който подчерта, че в периода на кампанията е станало ясно, че хората очакват завръщането на коалицията в управлението, не само защото се предполага, че ще е водеща партия за пореден път, а и защото единствено тази коалиция може да предложи държавническо отношение за решаването на проблемите, които съществуват в страната. Наскоро споделих пред ваши колеги, че областната структура на ГЕРБ се намира в прекрасна кондиция и това се доказа в тази кампания. ГЕРБ – СДС имаше  конструктивен тон и смислени послания, имаше достойно поведение“, каза Шопов.

Той очаква подкрепа не само за листата на коалицията за Парламента, но и за ЕП.

Водачът на листата Екатерина Захариева заяви, че хората постоянно питат кога ще има работещо правителство?

"В нашата кампания, както винаги се срещнахме със стотици хора, чухме техните проблеми, посетихме десетки населени места в нашата област, чухме техните предложения и мога да ви уверя, че няма просто да си отнесем в джоба, а ще работим по всеки един от тях. Основно ни питаха ще има ли правителство, кога ще свърши това безвремие и кога България отново ще има знаещо, можещо и работещо правителство начело с лидера на спечелилата партия. Аз ви уверявам, че наш приоритет ще бъде да върнем държавата към принципите на демокрацията. А това означава спечелилата партия – аз съм убедена, че това ще бъде коалиция ГЕРБ-СДС, да излъчи премиер и няма по-подходящ премиер от лидера на партията г-н Борисов, който три пъти е бил успешен премиер и ще излъчи министри, които знаят какво правят. Другото, което чух в тази кампания, беше как институциите не работят, проекти не се случват, инфраструктурата е в окаяно състояние, за нуждата от канализация и водопровод във всяко едно село… 

Истината е, че през последните 3 години нито един проект не беше започнат. В нашата област единственото, което се случи, беше довършването на двата пътя, започнати през нашия последен мандат – пътищата Пазарджик – Белово и Пазарджик – Пещера – Батак, и то с огромно забавяне на и всички ние плащахме в пъти повече пари за гориво през обходни маршрути. Нищо друго не се случи. Уверявам ви, че ще положим всички усилия да излезем от политическата криза – увери Захариева. Уверявам ви, че ще направим всичко възможно да наваксаме забавянето във всички системи на държавата. Имахме срещи със земеделски производители, с бизнеса, навсякъде чух едно и също – никакви схеми по еврофондовете, невъзможност да се кандидатства –  заяви Екатерина Захариева.

Ние не затваряме врати, ние се опитваме да изграждаме мостове. Някои неопитни политици така и не се научиха, че не можеш да изграждаш политически проект на единствената основа – омразата към ГЕРБ. Това може да ти спечели едни избори, но оттам нататакъ хората искат решения и то веднага. Ние се опитахме да водим позитивна камания, въпреки всвякакви истории по наш адрес. И аз съм сигурна, че оценявате това и ще гласувате с номер 22 и в двете бюлетини. Защото европейските избори не са по-малко важни, а нашите депутати са доказали, че могат да защитават интересите на България в Европейския парламент изключително успешно.

Вижте във видеото как отговори Екатерина Захариева на въпроса след изборите ГЕРБ-СДС с кои политически формации ще работи заедно в парламента на фона на изявленията от лидери на ПП-ДБ, че няма да управляват заедно с Бойко Борисов:

  

Захариева коментира и новина отпреди минути, че след разпореждане на ЦИК всички останали хартиени ролки от машините от местните избори да бъдат унищожени столичният кмет Васил Терзиев е отказал да изпълни разпореждането с аргумента, че ролките му трябват. "За какво му трябват специфични хартиени празни ролки?! На мен веднага ми хрумва, че тези ролки могат да се използват за манипулиране на изборния резултат", добави водачът на листата.

Вторият в листата инж. Валери Вълков също посочи, че през последните три години станата ни е била в състояние на безвремие и никой от избирателите не иска това да продължи: „Три години безвремие. Искаме ли това да продължи още? Мисля, че никой няма да каже „Да“. Нашата цел е пълноправно членство в ЕС и НАТО. Пазарджишка област е един транспортен възел – пътищата са кръвоносните артерии, но какво стана в Пазарджик. Проектът за Западния околовръстен път, макар и финансиран, беше спрян. Мостът на Марица се нуждае от нетложен ремонт, но ако той започне и втория мост „Атлантик“ не е оправен, ние ще затворим града. Сега целият трафик минава през две трети от жилищните комплекси на града ни. Пътят Исперихово – Черногорово – Стрелча е в окаяно състояние. На практика го няма най-краткият път между Родопите и Средна гора. Ние сме хора, които работим повече и говорят по-малко. Подиграваха се с джипката, но от моя опит като изпълнител и ръководител на големи обекти знам, че когато ръководителят не е на мястото, за да се запознае, тогава няма успехи. Надяваме се хората да гласуват с номер 22!“, призова Вълков.

Третата в листата – адвокат Дафинка Семерджиева, заяви: „Искам да благодаря на всички хора, с които се срещнахме в тази кампания. Тя беше изключително позитивна, отнесохме и много критики, но повечето бяха градивни. Ще вземем предвид всяко мнение, всеки проблем, за да потърсим неговото решение. Ние, като адвокати с колегите от листата, всеки ден разглеждаме казуси,в които защитаваме правата и законните интереси на гражданите. Но в последните 3 години нещата спряха да се случват изобщо. Работя с доста кметове на общини в областта и това, което констатирам е, че средствата, които дойдоха от Европа, не можаха да се усвоят поради факта, че просто няма стабилно правителство. Затова призовавам всички жители на областта да подкрепят ГЕРБ-СДС с номер 22!“

Борис Владов, един от най-младите кандидати за народни представители, коментира:

„Като кандидат от листата и като представител на младежката общност на мен ми се иска все повече млади хора да припознават, както град Пазарджик, така и област Пазарджик, като мястото, в което те биха създавали семейства и отглеждали своите деца, където биха намирали своята реализация. За да се случи всичко това – всички знаем какво ни трябва. Трябват ни високи доходи, привличане на повече инвестиции, инфраструктура, услужлива администрация и работещи институции. За да се случи всичко това, трябва да се разреши политическата криза и да се състави стабилно правителство. Вярвам, че при един силен резултат на ГЕРБ-СДС на 9 юни ние можем да го постигнем. Затова в неделя призовавам всички да гласуват с номер 22!“

Кандидатът Борис Димитров посочи, че Пазарджик е родният му град и той работи тук, тук е и семейството му. Димитров благодари на колегите си за позитивната кампания, в която при срещите с много хора от различни социални прослойки са чули и техните проблеми, а част от тях са и разрешени в рамките на самата кампания.

От името на СДС говори адвокат Малина Златева, която е представител на дясното в коалицията, а от многобройните срещи с хората е научила за опасенията на избирателите, че български войници ще бъдат изпратени в Украйна. Тя увери, че това няма да се случи. А за да не се случи е нужно ГЕРБ – СДС да има колкото може повече депутати в Народното събрание.

По време на пресконференцията думата получиха още хора от листата – адвокат Йордан Кожухаров, Илия Минчев от сферата на образованието.

Думата взе и Росица Георгиева, която работи в сферата на туризма.

Те също призоваха за подкрепа на листата на ГЕРБ – СДС в неделя.

"Няма да е лесно, но ви уверявам, че само ГЕРБ знае как да го направи. Заради това с бюлетина №22 в неделя!“ – призова Екатерина Захариева в края на брифинга.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички