Избори

Мария Джуркова от „Възраждане“: Подобряването условията на живот в малките населени места ще стимулира хората да останат в тях и да ги развиват

  07.06.2024 09:20             
Мария Джуркова от „Възраждане“: Подобряването условията на живот в малките населени места ще стимулира хората да останат в тях и да ги развиват

Мария Джуркова - председател на „Възраждане“ Пещера, осъществи няколко изключително интересни  инициативи през 2023 г., а в момента е  кандидат за народен представител с преференция 103 от листата за МИР 13 – Пазарджик.

За изминалата година Джуркова провде редица инициативи, които имат за цел да подобрят условията на живот и да превърнат гр. Пещера в предпочитано място за живот и отдих. Помага на своите съграждани, като нейната благотворителна дейност е лична инициатива. Самата тя казва, че подобряването условията на живот в малките населени места ще стимулира хората да останат в тях и да ги развиват.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Нейна осъществена инициатива е създаване на родово дърво от метал с гравирани имена на фамилиите от Пещера, което подсилва родовата памет и културния дух сред населението, както и поставяне на  фотокапан с ангелски крила в парка като част от украсата на града. С нейна помощ хората от града имат възможност да получават безплатни правни консултации с водещи адвокати в България, както и безвъзмездно предоставяне на логопедични услуги.

През тази година Джуркова не спира да изненадва със своята креативност. През изминалата седмица тя предложи ново и полезно начинание – ирисова диагностика. Това е начин на диагностициране на промените в организма, които се наблюдават чрез ириса на окото. Този метод е бърз, безболезнен, безкръвен и определя здравословното състояние на пациента на база адаптационно-трофичните изменения на ириса. Инициативата, организирана от Мария Джуркова, се осъществи в клуба на  „Възраждане“, а  Мария Манолева – специалист по иридология и хомеопатия, бе посетена от десетки пещерци.

Днес Мария Джуркова отново ни изненадва. От печат излезе новата ѝ книга „Летописна книга кондика на храм „Света Петка“ в град Пещера“, за която Мария казва следното.

„ В тази книга като връв на мартеница са преплетени легенди, предания и чудеса. Тънка е границата между реалното и мистичното. Разгледани са аспектите на всички предания, свързани с произхода на Чудотворната икона. Използван е и трудът на протойерей Иван Филчев. Специални благодарности на Димитър Механджиев за оказаното съдействие и на д-р Елена Маджарова от Црънча. Кондиката е подарък за всички, които искат да се запознаят с историята на най-стария храм в Пещера."

За да не се свързва с политика и предизборни агитации тази книга ще бъде подарена на църквата веднага след изборите, които ще се проведат на 09 юни 2024 г.

Подкрепете г-жа Джуркова на предстоящите избори с бюлетина номер 12, преференция 103, от листата за област Пазарджик.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички