Други

Съпругата на загинал полицай тачи паметта му с каузи

  13.06.2024 06:27             
Съпругата на загинал полицай тачи паметта му с каузи

ПАЗАРДЖИК.  „Казвам се Стефани Тасева и преди година и половина за последен път видях топлите, искрящи очи и пленителната усмивка на моя невероятен съпруг…“. Това споделя във Фейсбук Стефани Тасева от Пазарджик, за да покани всички нас на две благотворителни събития в помощ на деца на загинали служители на МВР – авто-мото шествие в петък, 7 юни, и концерт в събота, 8 юни. Тя е организатор съвместно с фондация „Емил Шарков“ и го прави в памет на съпруга си Иван Тасев и в подкрепа на сирачета, едно от които е нейният малък син.

Не й е никак лесно да напише това за очите и усмивката… Не поства снимки на Иван и семейството в страницата на събитието, иска фокусът да е върху инициативите. А съпругът й - той живее в спомените и сърцата на близките хора.

„Колкото и време да минава, загубата си е загуба. И боли“,

отронва младата жена пред „Знаме“. „Но те са герои. За всяко едно дете татко му е герой – даже да не е полицай. Няма да забравим нашите герои…“.

35-годишният младши автоконтрольор Иван Тасев почина на 4 декември 2022 г. след като бе тежко ранен при инцидент на магистрала "Тракия" на 26 ноември. Той и колегата му обезопасяваха с патрулка полагането на пътна маркировка по аутобана, когато бяха ударени от автомобил в района на 107-и километър. За живота му в продължение на 9 дни се бориха в пловдивската УМБАЛ "Свети Георги"… Смъртта на Иван Тасев попари не само близките му, но и неговите колеги, които коментираха, че е работил в продължение на 10 години в сектор "Пътна полиция" в Пазарджик и освен че е притежавал богат опит като професионалист, е бил и много добър човек и колега. Младият полицай остави сираче малко дете.

„Една от най-тежките загуби в живота ни е смъртта на близък човек, а още по-съкрушително е когато този човек е твоят свят, опората на семейството, любимия.

Казвам се Стефани Тасева и преди година и половина за последен път видях топлите, искрящи очи и пленителната усмивка на моя невероятен съпруг. И както се казва в едно спиращо дъха ми стихотворение на прекрасната Мирела Темелкова „В замяна на сърцето му добро, мога да обещая само едно – да го обичам и ценя, поне докато дишам на тази земя!“, а аз ще добавя - и да съхраня паметта му. Защото докато ни има нас и нашите близки ще са живи, чрез нас!... Нека всеки от нас почете паметта на Иван и си спомни за всички близки и роднини, които са на небето и се грижат за нас!“, пише в поканата си за двете благотворителни събития Стефани Тасева. Вярва, че много хора ще се включат в авто и мото шествието на 7 юни (петък) и ще поднесат цвете пред паметника на загинали служители от системата на МВР пред сградата на ОД МВР на площад „Съединение“. И това се случва. Отзвукът от двете събития още не е затихнал. И полицаи с патрулки се присъединиха към каузата. В притеснението си Стефани не можеше да намери водещ за концерта на Тортата в събота, 8 юни, и бе готова да застане сам зад микрофона. Ръка й протегна Ваня Иванова – носителят на рекорда „Гинес“ за най-много вдигнати коси.

- Милена Шаркова страшно много се грижи за децата – в Пловдив сега направи работилничка за тях… Мария Деянова от Пазарджик също ми помага всячески за организацията – също и други страхотни хора като Ваня Иванова - изрежда Стефани Тасева.

Милена Шаркова е основател на фондация „Емил Шарков“ и вече 10 години подпомага стотици деца и семейства на загинали полицаи. Тя е съпруга на спец полицая Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма.  Баретата беше убит на 14 март 2014 година при изпълнение на професионалния си дълг, а петима негови колеги бяха ранени при специализирана операция за арест и изземване на незаконно оръжие на барикадиралия се в дома си Петко Петков в Лясковец.  Мъжът чакал спецотряда със заредено оръжие и подвел Шарков да свали щита си под предлог, че ще се предаде... Много герои забравяме с течение на времето. А събития като тези на Стефани и Милена ни помагат да не го правим.

 „Знаме“


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички