Пазарджик

Похвали за нашите мажоретки от Желка Банович, председател на Световната федерация по мажоретен спорт

  08.06.2024 10:35             
Похвали за нашите мажоретки от Желка Банович, председател на Световната федерация по мажоретен спорт

ПАЗАРДЖИК. Минути преди официалното откриване на 13-то издание на фестивала „Слънчева Бесапара“ в областния град пристигнаха гостуващите за първи път в България президент на Световната федерация по мажоретен спорт Желка Банович и международният съдия Даниела Чепо. Те бяха представени не пресконференция от президента на Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг Юлия Мумджиева и вицепрезидента Ренета Камберова - олимпийска медалистка по художествена гимнастика от Рио 2016 г., на пресконференция, дадена от Общински детски комплекс (ОДК) - Пазарджик. Подробности дадоха и директорът на ОДК Емилия Спасова, и треньорът на пазарджишките златни мажоретки Вергиния Нешева.

На пресконференцията стана ясно, че Пазарджик е домакин и на първия по рода си курс за национални треньори и съдии, воден от Желка Банович и Даниела Чепо - официални представители на Световната федерация по мажоретен спорт.

„Съчетахме „Слънчева Бесапара“ с курс за треньори и съдии. Искаме нашите деца да бъдат подготвени по най-добрия начин“, каза Юлия Мумджиева.

„Радваме се, че сме тук в Пазарджик и съм щастлива, че има толкова голям интерес. Започва съвместната ни работа. Ние имаме активност на три континента, предстои да имаме такава на още два. През 2027 година предстои мажоретният спорт да бъде включен в Световните игри“, каза Желка Банович. Тя добави, че Бългалия има завидни успехи и голям потенциал в моблатста на мажоретния спорт, за което роля има и Пазарджик, и благодари за гостоприемството. От своя страна Ренета Камберова добави, че стремежът е мажоретките да стават все по-добри.

За предстоящото издание на „Слънчева Бесапара“ Емилия Спасова поясни, че почти 700 мажоретки се състезават за призовите места, ще има шест специални награди. Вергиня Нешева допълни, че нейните състезателки ще продължат да представят родния град и страната ни на най-престижните форуми, където конкуренцията е огромна.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички