Пазарджик

От вчера Пазарджик е най-красивото място в България – започна „Слънчева Бесапара“ (снимки)

  08.06.2024 10:53             
От вчера Пазарджик е най-красивото място в България – започна „Слънчева Бесапара“ (снимки)

Благодарение на „Слънчева Бесапара“ Пазарджик ще бъде най-красивото място в България в следващите дни. И всичко това единствено и само заради вас – обърна се кметът Петър Куленски към участниците в тазгодишното издание на фестивала. И продължи:

- На първо място искам да изкажа огромните си благодарности към мажоретен състав „Мистерия“, към нейния ръководител – г-жа Виргиния Нешева, както и към екипа на Общинския детски комплекс (ОДК) в Пазарджик с директор г-жа Емилия Спасова. 13-та година поред те правят възможно Пазарджик да бъде домакин на най-големия мажоретен фестивал, на най-голямото мажоретно състезание в България. Продължавайте със същия плам и със същата енергия. Имате нашата подкрепа.

На всички участници искам да пожелая успех. Вашето участие и вашето присъствие тук само по себе си е една победа вече. Така че вие сте победители. На гостите на този фестивал и на всички хора в Пазарджик, които ще успеят да вкусят от цялата тази красота, искам да пожелания едни прекрасни емоции. Наслаждавайте се и нека най-добрият победи.

С тези думи на кмета и с флашмоб на домакините от мажоретен състав „Мистерия“ при ОДК-Пазарджик бе открито 13-ото издание на Национален фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара", в което взимат участие 667 мажоретки от 30 състава от цялата страна. Преди официалния старт те дефилираха по централния площад „България“ за радост на преминаващите и на хората, дошли специално да видят шествието. А днес състезанието вече продължава в спортна зала „Васил Левски”.

Освен с много участници форумът се гордее и с престижната съдийска комисия, която ще оценява постиженията на мажоретките. В състава й влизат президентът на Световната федерация по мажоретен спорт Желка Банович, която е в България за първи път; международният съдия Даниела Чепо, член на съдийската комисия на Международната организация по мажоретен спорт; Юлия Мумджиева – абсолютна европейска шампионка по художествена гимнастика, директор реклама и маркетинг на Българската федерация по художествена гимнастика и президент на Българската федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг; Ренета Камберова – бронзова медалиска по художествена гимнастика от олимпийските игри в Рио, председател на Сдружение „Пазарджик спортува“ и вицепрезидент на Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички