Избори Крими

Разследват наш бизнесмен и сина му за търговия с гласове, иззеха крупна сума - районният прокурор заяви пред “Знаме“: “Арести няма, има досъдебно производство“

  08.06.2024 17:49             
Разследват наш бизнесмен и сина му за търговия с гласове, иззеха крупна сума - районният прокурор заяви пред “Знаме“: “Арести няма, има досъдебно производство“

Сутринта в редакцията на „Знаме“ постъпи сигнал, че известен пазарджишки бизнесмен и синът му са задържани за търговия с гласове след специализирана полицейска операция на ГД „Национална полиция“ за предотвратяване извършването на престъпления против политическите права на гражданите в Пазарджик. По същото време операция течеше и в Кюстендил.  Иззети са около 39 000 долара, около 6000 евро и около 5000 лева, както и три листа формат А4 и тефтерче, в които са записани имена на хора и парични суми срещу тях.  Почти веднага близки до разследването опровергаха информацията за задържането и заявиха, че има лица – обект на проверка за търговия с гласове, а тепърва ще се установява доколко имената и парите са свързани с изборния процес. Защото бизнесменът е крупен работодател и е възможно иззетите пари и записки да са част от бизнес делата му.

Към този час от официалните институции пред „Знаме“ коментар направи районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев, който заяви, че има образувано досъдебно производство, но няма предявени обвинения, нито пък има или е имало задържани лица. "Задържания не е имало, колегите работят по установяването на евентуално престъпление", заяви прокурор Бакърджиев.

Извършени са претърсвания на офиси на фирми, свързани с бизнесмена, както и в дома на по-малкия му син, в Пазарджик и региона.

(Зн)

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички