Спорт

Представят треньора на Хебър в понеделник - българин, известен, но не местен

  08.06.2024 18:59             
Представят треньора на Хебър в понеделник - българин, известен, но не местен

Наследникът на Любослав Пенев във ФК Хебър ще бъде официално представен в началото на идната седмица. Преговорите между двете страни - клуб и треньор са напълно финализирани и остава последната формалност - подписване на договора.Новият треньор на хебърци вече работи активно по селекцията на тима. Профилът на новия специалист е "българин, известен, но не местен". 

Хебър остава верен на себе си да запази до последно в тайна името на специалиста, който ще води "зелените" при третото им поредно участие в "майсторската" група. В спортно-техническия щаб на новия треньор ще попаднат още първият му асистент, кондиционен специалист, треньор на вратарите и видеоанализатор. 

Пост на спортен(технически) директор в организационна структура на клуба не се предвижда, каквито спекулации имаше в някои медии. 

Национални медии вече писаха, че мястото на напусналия Любослав Пенев ще бъде заето от Веселин Великов - 47-годишният специалист за последно беше начело на Черноморец (Бургас). Дали ще бъде той обаче?... Иначе до момента разговори са водени с няколко човека, включително с Красимир Петров –Кемпеса и бившите треньори на клуба Николай Митов и Танчо Калпаков. Първи вариант бил  Митов, но той вече бил дал дума на Румен Чандъров за столичния „Септември“. Калпаков пък няма УЕФА лиценз „Про“, а преговорите с Кемпеса пропаднали.

Футболистите пък вече дишат по-спокойно на фона на обещанието на кмета Петър Куленски Общината да дава пари и за мъжкия футбол (точно колко – ще бъде гласувано на юнската сесия) наред с 360 000 лева за ДЮШ (по 30 000 лева на месец). А от сряда започна поетапното изплащане на заплатите на играчите за март и април.

Сборът за първата тренировка след лятната пауза остава непроменен - 17.06.2024 г. В първата седмица пазарджиклии ще се готвят на клубната си база "Георги Бенковски", след което ще заминат на високопланински лагер. Тепърва ще станат ясни и контролите на отбора до първия официален мач за сезон 2024/2025 г. 

В момента временната управа на Хебър работи по обезпечаване на бюджета за следващата състезателна година. Предстои парафиране на договор с нов бетинг оператор, който ще бъде с доста по-добри стойности от изтеклия преди 10 дни стар контракт.

В края на юни ще бъдат конкретизирани и параметрите на общинската субсидия към Хебър до края на 2024 г.. За нея кметът Петър Куленски вече съобщи, че ще бъде "съобразена с финансовите възможности на Общината".

След провеждане на Общото събрание на клуба, насрочено за 20-ти юни, в издръжката на Хебър ще се включат две много сериозни фирми, развиващи своята дейност сътветно в Пловдив и София. Своята лепта към клуба от Пазарджик според възможностите си ще продължат дават и частните спонсори на клуба от миналата пролет - Румен Димитров, Роман Цветков, Валентин Василев и Димчо Ганев. Бюджетът на клуба ще се допълни чрез обичайните за всеки един професионален елитен тим финансови източници - продажба на билети и абонаментни карти, отчисления от тв права, средства от участието на родните тимове в европейските клубни турнири, трансфери, реклама и др. В момента текат преговори с три бетинг компании след като договорът с efbet изтече. Ще се избере най-добрата оферта.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички