Други

С пиано, тромпет, флейта и кларнет деца сплотиха жители и гости на курорта

  09.06.2024 06:25             
С пиано, тромпет, флейта и кларнет деца сплотиха жители и гости на курорта

ВЕЛИНГРАД. Жители и гости на спа столицата бяха завладени от младите таланти и техните оживени и вдъхновени изпълнения на представянето на годишната продукция на Музикалната школа към народно читалище „Отец Паисий-1893“. По време на събитието, което се проведе в Кафе-клуб „Читалнята“, те показаха плодовете от положения през годината труд. Прозвучаха изпълнения на деца, обучаващи се на различни музикални инструменти в класовете по

пиано, тромпет и ниски медни, флейта, кларинет

Атмосферата беше изпълнена с вълнение и очакване, тъй като семейството, приятелите и членовете на цялата велинградска музикална общност останаха заедно, за да подкрепят малките начинаещи музиканти. А те представиха не само нарастващите си технически умения, но и страстта си към музиката.

- Музикалната продукция беше както демонстрация на индивидуален талант, така и свидетелство за силата на колективните усилия и радостта от ученето. Това бе събитие, изпълнено със

стоплящи сърцето моменти, вдъхновяваща музика и чувство за сплотеност,

което ще бъде запомнено от всички присъстващи – коментира председателката на читалището Силвена Байракова.

Екипът на НЧ „Отец Паисий-1893“ изказва огромната си благодарност към преподавателите в школата Даниела Маринова, Анжела Комсийска, Михаил Михайлов, Радко Алексиев.

- Тяхното търпение, опитност и отдаденост към децата личаха във всяко изпълнение от програмата. Признателни сме за непоколебимата им подкрепа и ангажираност – подчертава г-жа Байракова. - Благодарим и на всички родители, семейства и приятели, които насърчиха нашите млади музиканти по пътя на тяхното развитие и израстване.

Велинградският представителен духов оркестър „Димитър Мечев“ и мажоретен състав

взеха участие и в 18-ите празници на духовите оркестри „Дико Илиев“ в Монтана под патронажа на Министерството на културата.

- Там наистина се подбират съставите и сме удовлетворени от това участие – признава Силвена Байракова.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички