Пазарджик

Сдружение за онкоболни и приятели зарадваха 100 деца

  10.06.2024 06:51             
Сдружение за онкоболни и приятели зарадваха 100 деца

Незаменимо е да хванеш ръчица с абокат и да покажеш на детето, че и то може да е на хорцето до теб, казва Мария Чергарова

Благодаря от името на сина ми от моя име за поднесените за 1 юни подаръци в детско отделение на УМБАЛ “Свети Георги“ в град Пловдив. Само хора с големи сърца мога да направят този мил жест към децата, които нямат възможност да отпразнуват утре най-красивия, най-детския - 1 юни! Бъдете здрави и благословени! Останете хора с големи СЪРЦА! Запазете най-ценното в себе си, а то е чистотата на душата!

Това са думи на майка на едно от 100-те деца, които представители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания и на Сдружение за онкоболни и приятели в Пазарджик зарадваха за детския празник.

- С много обич, подаръци и усмивки традиционно отпразнувахме Международния ден на детето в Детската клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив – разказа управителят на Центъра Мария Чергарова. - Отидохме по покана на проф. д-р Мария Спасова, началник на Клиниката по педиатрия към същото здравно заведение, както и на екипа на отделенията по детска онко-хематология, пулмология, неврология и гастроентерология.

Целта ни, както всяка година, бе да намалим напрежението при престоя в болницата и да създадем положителни емоции на малките пациенти и техните близки.

Незаменимо е да видиш блясъка в очите на дете, да хванеш ръчичката с абокат и стойката с перфузори до него и да му покажеш, че то също може да е на хорцето до теб,

вълнува се Мария.

За пореден път за подаръци за всички 100 деца в цялата клиника се бяха погрижили от фирма „Ирели“. Екипът на отделението по детска онкохематология благодари за даренията от Пазарджик и при предишните подобни инициативи за 1 юни. Става дума за монитор, перфузор, телевизори в болничните стаи, поставянето на стойки за тях, специални шкафчета на колелца до болничните им легла, постелно бельо, играчки.

Сдружение за онкоболни и приятели - Пазарджик тази година дари на детска онкохематология подвижна стойка за инфузионни помпи Брауностат, след запитване за нуждите на отделението. За първа година в инициативата ни се включи Лайънс клуб-Пазарджик с частично дофинансиране за медицинската апаратура.

- Благодарим на хората, подкрепили нашите базари и каузи – подчерта Мария Чергарова. Тя разкри още, че в Центъра за лица с онкологични заболявания в нашия град са изработили

специални жълти кутии, под форма на парче торта, които напълнихме с лакомства за всяко дете, с послание от потребители на центъра - онкоболни помагат на онкоболни деца

и на деца с други заболявания.

(Зн) 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички