Избори Регионът

Кой е водачът на партия “Величие“ в 13 МИР Пазарджик?

  10.06.2024 09:01             
Кой е водачът на партия “Величие“ в 13 МИР Пазарджик?

Кой е водачът в 13 МИР-Пазарджик на голямата изненада на тези избори – партия „Величие“? Йордан Атанасов Мицикулев по всяка вероятност ще бъде един от новите депутати от нашата област. Съратникът на бившия подполковник от НСО Николай Марков и Ивелин Михайлов от „Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино, е специалист  в областта на финансите. Той е трейдър и създател на криптовалута, експертизата му са капиталовите пазари, а сам казва за себе си, че в неговата специалност няма университет, а практика, а „университет“ той си е направил - визира обучителния си сайт "Родопа Капитал". Представляващ и едноличен собственик на капитала е във фирмата "Родопа Кепитъл", а негова собственост са още и фирмите "Мицикулеви" ЕООД и "Билт Бокс" ЕООД, както и портал за финансови знания със съвети за изграждане на собствен подход за търговия и инвестиране в капиталовите пазари. Води онлайн курсове за изграждане на трейдинг стратегия на български и английски (срещузаплащане на входна такса от 800 евро мераклиите получават достъп до затворената трейдърска група, както и до всички текущи курсове и учебни материали).основател на децентрализирана автономна организация (DAO), предоставяща финансови услуги. Също е основател на Rodopa Capital, компания за образование в областта на трейдинга и капиталовите пазари.
Мицикулев е роден във Велинград през 1985 година. Изучава Интериорен и мебелен дизайн в Лесотехническия университет в София, а преди това и строителство и архитектура в ПГСА в  Пазарджик. Започва кариерата си като търговски представител на италианска мебелна компания, като впоследствие основава своя собствена търговска марка и производствена база за луксозно обзавеждане. Паралелно с това, през 2016 г. става трейдър. През 2019 г. основава The Smart Money, която в последствие се преименува на Rodopa Capital - компания за образование в областта на трейдинга и инвестициите в капиталовите пазари. През 2022 г. създава RODO Token - децентрализирана автономна финансова организация.

Преди година и половина се върнал да живее в родния Велинград, където смята да остане за постоянно, защото за него това е любимото му място. Бе кандидат за общински съветник на последните местни избори през октомври 2023 г. - на 12-то място в листата на ПП "Възраждане", и не можа да влезе в местния парламент. Но пък най-вероятно отива в националния...

(Зн)


Свързани