Спорт

Станой Табаков: Беше зрелищен мач! Допуснах грешки, ще искам реванш от Пол, за да види кой е шампионът!

  10.06.2024 15:32             
Станой Табаков: Беше зрелищен мач! Допуснах грешки, ще искам реванш от Пол, за да види кой е шампионът!

Часове след дебюта си в една от най-престижните световни вериги за бой с голи ръце септемвриецът Станой Табаков-Кобрата даде изявление за „Знаме“. Станой записа загуба при оглавяването на събитието на BKFC Prospects в Нюкасъл, но направи невероятно зрелищен мач срещу местния боец Пол Венис - бивш кикбоксьор с над 30 битки и почти толкова победи с нокаут. Двамата спретнаха добър екшън, който остави публиката доволна, но за съжаление крайния резултат не бе в полза на Табаков. След почти три пълни рунда, с размени на нокдауни и от двете страни, съдията присъди победата на Пол Венис след докторска забрана поради разкъсан клепач на българския боец. Англичанинът успя да повали Табаков на три пъти, на което Станой отвърна подобаващо с един бруталвн нокдаун, но след размяна в третия рунд доктора трябваше да прекрати срещата. Причината - част от клепача на Станой беше разкъсан, поставяща под опасност лявото му око.

Табаков бе поздравен за мъжката и сърцата игра от редакцията на вестник „Знаме“ и сайта „Знаме.инфо“. Какво каза Кобрата?

„Направих голям мач, организаторите направо откачиха – много зрелищен беше, много им хареса и на тях, и на публиката. Беше тежък мач и макар че аз физически бях много по-подготвен от Пол, допуснах някои грешки, затова в третия рунд получих аркада на левия клепач, който доведе до спиране на мача. Сега в Англия страшно са доволни от мен, и очаквам от организаторите от BKFC до два месеца да ми дадат нов мач“, коментира Кобрата.

На въпрос какви грешки е допуснал, той поясни: „В последните две-три седмици имах лични мои проблеми в живота, които ми подействаха психически, а психическата умора по-трудно се „чисти“ от физическата. Тя повлия и на представянето ми явно... Но силно се надявам Пол да приеме реванш и да играя с него до края на годината -и то на българска земя. Да му покажа кой е шампионът. Гордея се, че съм българин! Гордея се, че съм тракиец! Че имам приятели и фенове, които ме подкрепят. Аз им обещавам и на тях, и на себе си, че в тази световна американска верига, която е една от най-добрите в битки с голи ръце, обещава им, че ще стана световен шампион в BKFC и ще взема пояса!“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички