Спорт

Силен турнир в Италия бе спечелен от Васил и съотборниците му от ЦСКА U12, на финал биха Парма! /СНИМКИ И ВИДЕО/

  11.06.2024 10:24             
Силен турнир в Италия бе спечелен от Васил и съотборниците му от ЦСКА U12, на финал биха Парма! /СНИМКИ И ВИДЕО/

ТЕРАМО-ПАЗАРДЖИК. Набор 2012 на ЦСКА, с треньор Мартин Иванов, спечели силния турнир "1FamilySport" в италианския град Терамо. Форматът на турнира бе футбол 9 и се игра на изкуствения терен на стадион "G. Bonolis", а в редиците на „червените“ бе и пазарджиклията Васил Вълков. Турнирът събра много качествени отбори от Италия и света сред подрастващите. Младите "армейци" станаха шампиони в конкуренция на още 17 тима - без допусната загуба в хода на турнира, а на финала се наложиха с 2:1 над Парма. За играч на състезанието абсолютно зaслужено бе избран Емил Минев. Равносметката за целия турнир на ЦСКА U12 бе: 30 отбелязани и 4 допуснати попадения.

За Васко и съотборниците му от набор 2012 това е втори трофей в рамките на настоящата седмица, след като в края на май те триумфираха и с призовите отличия в зоналното първенство на БФС за своята група в зона София. От 2020 г. досега Васил неизменен титуляр на отбора на ЦСКА U12 като част от двойката централни защитници – действа и в лявата, и в дясната зона, защото играе добре и с двата крака, а специалитетът му е да бележи след центриране от корнери.

ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС НА ФИНАЛА В ИТАЛИЯ може да видите ТУК.

Град Терамо, който е близо до Рим. Той е разположен на 263 метра надморска височина и е с население от 55 004 души. По пътя към купата в Италия малките „армейци“ победиха  с 6-0 Fenice Academy, с 3:0 Recale, с 3:1 Samagor Latina, с 3:0 Ascoli, направиха 1:1 с Real Casarea, разгромиха с 12:1 Sangiorgese, а на финал се наложиха над Парма с 2:1. Във финалния мач "червените" поведоха с 2:0, но допуснаха едно попадение в края. Първият гол за ЦСКА бе дело на Денислав Черкезов, който отбеляза след страхотен удар от далечна дистанция. Автор на второто попадение във вратата на Парма бе Емил Минев, който добави топката с глава след изпълнение на фаул от Георги Жбантов.

Читателите на „Знаме“ познават Васил Вълков, който е печелил с отбора купи на турнири в чужбина неведнъж и преди. През есента той заслужи специалния приз "Трифон Иванов" на турнир във Велико Търново и бе лично награден от дъщерята на Трифон – Марина Иванова, на стадион „Ивайло“. А това бе единствената индивидуална награда на турнира. Преди това Вълков спечели и купата за най-добър защитник на силния турнир в Унгария "Барса Къп 2023", организиран от "Барселона". Защитникът от Пазарджик с номер 4 на гърба бе обявен за "най-добър играч на турнира", като освен силните си игри в отбрана той успя да отбележи цели 3 решителни попадения, 2 от които на 1/2 финала и единствения гол във финала.

(Зн)


Свързани