Избори

Ясно е коя партия колко депутати ще има в 50-то Народно събрание

  11.06.2024 17:58             
Ясно е коя партия колко депутати ще има в 50-то Народно събрание

След окончателните резултати на ЦИК от предсрочния парламентарен вот и изчисленията в ЦИК вече е ясно кой колко депутати ще има в 50-ото Народно събрание - досега социолози и политолози само правеха прогнози след като ЦИК обяви резултатите при 100% обработени протоколи. ГЕРБ-СДС – 68 депутати ДПС – 47 депутати „Продължаваме Промяната – Демократична България” – 39 депутати „Възраждане” – 38 депутати „БСП за България” – 19 депутати „Има такъв народ” – 16 депутати „Величие” – 13 депутати. Разпределението за Европейския парламент е както следва: ГЕРБ-СДС - 5 мандата, ПП-ДБ - 3 мандата, „Възраждане” – 3 мандата, ДПС – 3 мандата, БСП – 2 мандата, ИТН – 1 мандат.

Разпределението на осемте мандата в 13 МИР-Пазарджик за националния парламент най-вероятно ще стане по схемата 3-2-1-1-1. Очаква се коалиция ГЕРБ- СДС да вкара трима депутати в 50-ото Народно събрание от нашия многомандатен район – водачът на листата и наш съгражданин Екатерина Захариева, бившият областен управител и депутат Стефан Мирев и юристът Дафинка Семерджиева. Двама депутати ще има ДПС, а ако водачът на листата Искра Михайлова предпочете да отиде в европарламента в Брюксел, народни избраници тук ще бъдат Небие Кабак и Осман Мурадов. Очаква се водачът на листата на „Възраждане“ Стоян Таслаков отново да е в парламента с единия мандат на „Възраждане“, а по един мандат имат "Продължаваме промяната - Демократична България", и „БСП за България“,, и „Има такъв народ“. За парламента сигурен е водачът на ПП - ДБ Ивайло Шотев, докато първият в листата на столетницата Драгомир Стойнев може да реши да представлява за пореден път областта в Народното събрание, но ако влезе като водач в Стара Загора, оттук в парламента отива втората в листата Петя Цанкова. След Станислав Балабанов партията на Слави за първи път от 3 години ще има пазарджишки представител в парламента и най-вероятно това ще бъде имунологът проф. Андрей Чорбанов – стига бившият зам.-председател на Народното събрание да не влезе от Велико Търново.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички