Регионът

8 дръвчета посади екипът на МБАЛ „Уни Хоспитал“ по повод 8-та годишнина от откриването на болницата

  11.06.2024 18:19             
8 дръвчета посади екипът на МБАЛ „Уни Хоспитал“  по повод 8-та годишнина от откриването на болницата

През уикенда пък болницата организира планинско бягане и пешеходен преход за здраве

ПАНАГЮРИЩЕ. Точно 8 години след официалното откриване на МБАЛ „Уни Хоспитал“ – на 11 юни 2024 година – представители на ръководството на лечебното заведение засадиха 8 дръвчета в двора му. Д-р Явор Дренски, управител на болницата и изпълнителен директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД, благодари на целия екип за високия професионализъм и отличните медицински грижи, които полагат за пациентите.

В поздрава си д-р Дренски припомни един от заветите на проф. д-р Лъчезар Цоцорков – „Има един-единствен критерий, по който избирам коя кауза да подкрепям. Дали тази кауза ще направи света по-добър след нас!“, припомняйки, че благодарение на неговия визионерски поглед в бъдещето, над 152 000 пациенти са потърсили медицинска помощ в „Уни Хоспитал“ за периода от 2016 година до момента.

Заедно с д-р Дренски дръвчетата засадиха д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“, д-р Захари Захариев, началник на Отделението по лъчелечение, д-р Румяна Вълкова, директор „Административни дейности и Човешки ресурси“, Николай Господинов, директор „Финансова дейност“, д-р Венцислав Найденов, началник на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, д-р Михаил Михайлов, член на Съвета на директорите на „Асарел Панагюрище Здраве“ и доц. д-р Андриан Тонев, началник на Клиниката по съдова хирургия и Операционен блок.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ се откроява на националната здравна карта като мултидисциплинарно и модерно лечебно заведение. През годините болницата има признания за „Медицински иновации“, „Медицински инвестиции“, „Качество и безопасност“, „Социална отговорност“, „Работодател на годината“. През ноември 2023 година в „Уни Хоспитал“ бе лицензирано първото болнично вертолетно летище.

За нас, екипът на „Уни Хоспитал“, всеки един пациент е един малък свят и затова персонализираният подход е водещ при предоставянето на висококачествено медицинско лечение.

През уикенда пък от МБАЛ «Уни Хоспитал» организираха планинско бягане и пешеходен преход за здраве, които се превърнаха в истински спортен празник. Поводът за спортната инициатива отново бе 8-та годишнина от създаването на болницата, а зад идеята стои началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Дончо Ташков, за когото бягането е дългогодишна страст.

Ентусиастите да преминат маршрута от разклона за с. Панагюрски колонии (Чешмата) до град Копривщица се събраха рано сутринта, за да получат състезателните си номера и инструкции за маршрута.

Финансовият директор на лечебното заведение Николай Господинов отправи специален поздрав към участниците в спортната инициатива, сред които бе и самият той, от името на ръководството на МБАЛ «Уни Хоспитал» и от ръкодоството на «Асарел Медет» АД: «Отправяме най-сърдечни поздрави по повод 8-та годишнина от официалното откриване на болницата. Използваме този специален повод, за да изкажем благодарността си към всички раяботещи в МБАЛ «Уни Хоспитал», които с професионализъм и отговорност допринасят за положителното развитие на лечебното заведение».

Първи по близо 20 км-вото трасе поеха участниците в пешеходния преход, а час по-късно – в 9:57 ч. - стартираха и бегачите.

На хижа „Павел Делирадев“ бе контролният пункт на спортното мероприятие, където всеки желаещ можеше да направи освежаваща почивка преди финала на маршрута в гр. Корпивщица.

Очаквано финишираха първи участниците в планинското бягане. Първо място си разделиха Диман Куртев и Ален Груев, които стигнаха финала заедно в 12:07 ч. Само 2 минути по-късно – в 12:09 ч. финала пресече Лука Ралчев, който зае второто място, а на трето се класира д-р Радослав Стоев от Отделението по гастроентерология на МБАЛ „Уни Хоспитал“, който финишира в 12:10 ч.

Висококвалифицираните медицински специалисти и модерната апаратура са в основата на добрата грижа и развитието на „Уни Хоспитал“. Но ръководството и екипът на болницата са уверени и отстояват идеята за добрия пример, който трябва да дават на пациентите и обществото в името на грижата за здравето и пълноценния начин на живот. Зад тази кауза застанаха и всички участници, които изразиха надежда спортното мероприятие да се превърне в традиция.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички