Пазарджик

За пръв път имаме шампион в Национално риболовно състезание

  12.06.2024 07:21             
За пръв път имаме шампион в Национално риболовно състезание

Предния ден вързах над 40 куки, признава осмокласникът Йоан Ангелов, който получи подаръци и от СЛРД „Сокол – 1893“

АСЕНОВГРАД-ПАЗАРДЖИК. За пръв път пазарджиклия спечели републиканско риболовно състезание при децата. Осмокласникът от ПГ по механо и електротехника Йоан Ангелов  триумфира на 20-я Национален турнир до 14 години „Детето риболовец може без дрога“, организиран от НЛРС - СЛРБ.  Писахме, че той е шампион и на 34-я турнир по спортен риболов за откриване на новия риболовен сезон на водоема „Звъничево лейк“. Той спечели и проведения навръх Първи юни Надпреварата се състоя на яз. „40-те извора“ край Асеновград.

В  3 сектора бяха разположени 22 момичета и момчета

Замяташе се на плувка и със старателното захранване на рибата. Общият улов от платика, червеноперка, костур и уклей бе над 15 кг и след внимателно претегляне главният съдия Иван Димитров определи победителите – Деа Савова от Монтана и Йоан Ангелов от Пазарджик.  Отборно първи са децата от Монтана, а на 6-то и 7-мо място се класираха тимовете „Панагюрище-1“ и „Панагюрище – 2“.

НЛРС-СЛРБ осигури купите, предметните награди и грамотите за победителите от турнира. Те бяха връчени от председателя на ЛРС-Асеновград и член на УС на Националната организация д-р Георги Хаджиламбрев. Купи получиха и Деа Савова от Монтана за най-голяма уловена риба, Иван Иванов от Асеновград за малка рибка и Цветомир Добрев от Панагюрище за най-голям карък на състезанието.

През седмицата шампионът Йоан Ангелов бе

официално награден с ваучер за закупуване на риболовни принадлежности от председателя на СЛРД "Сокол - 1893" Евгени Абаджиев

и председателя на риболовната секция на сдружението Андон Андонов.  От Рибарник „Куката“ подариха на Йоан едногодишна абонаментна карта за безплатен риболов на водоема. „Знаме“ също честити на шампиона и му пожела „Наслука“.

„Всичко се получи чрез много тренировки и усилия. Аз провеждам риболов на фидер, но видях в интернет, че има състезание на СЛРД „Сокол - 1893“ и реших да се запиша . Бях се подготвил преди това –монтажи, куки, всичко си бях навързал. Отидох като на шега, и станах първи“, разказа пред репортер на „Знаме“ шампионът. „В деня

преди състезанието аз вързах над 40 куки

От 6-годишен съм запален. Тогава с един приятел и баща му ходихме за риба. И в YouTube излязоха състезания на Гребната база и къде ли не. И започнах да ходя. Първо само гледах и научих още много неща. На Огняново на гьола направих две състезания и оттам също научих - гледах добри състезатели, които не си криеха тайните – поне на деца помагат. На Капитан Димитриево също ходих… Сега в Асеновград се паднах в труден сектор с добри опоненти – от Монтана. Но те признаха, че съм по-добър“, казва Йоан. Когато го питаме за тактиката, се подсмихва:

„Тънки поводи, правилно тежнение, да си измериш точно дълбочината

и да хвърляш на едно място. А стръвта е бял червей – но трябва да ти е направен правилно монтажа, за да хванеш риба. Ако си с голяма кука – трудно ще ти бъде. Всичко трябва да е изпипано“.

Хванал към 600 грама платика и червеноперка - с близо 250 грама пред втория. Най-големият му улов досега пък е 8-килограмов шаран, изваден на водоема край Огняново.

Риболовът не пречи на учението на Йоан. Той самият е готов да се включи в обучението на начинаещи в риболовното училище на СЛРД „Сокол-1893“.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички