Други

На 14 юни Самодейният театрален колектив при читалище „Просвещение-1871 г.“ представя поредната си премиера

  12.06.2024 14:17             
На 14 юни Самодейният театрален колектив при читалище „Просвещение-1871 г.“ представя поредната си премиера

У дома – в  читалищния салон на Стрелча от 19.30 ч. Този път - на спектакъла „Красавецът“ по Джон Патрик. С превод и адаптация от Андрей Аврамов.

Дръзкото творческото хрумване е на големия пазарджишки актьор Иво Русев, чиято е постановката. Непредставяно досега, заглавието вълнува и провокира интереса на публиката. Сюжетът и персонажите в него поставят въпроси за живота тук и сега, на всеки зрител. Предизвикателството на играта е отредено за удачно подбрания актьорски състав: Цветанка Няголова, Маргарита Пайтакова, Енчо Божков, Райка Фингарова, Иван Маджаров, Йорданка Гунчева. Озвучител е Стоянка Панова, а осветител - Пенка Козарекова.

Читалищният Театрален колектив на Стрелча има богат сценичен живот. С множество представления не само в нашата област. Десетилетия наред участва в прегледи на самодейните театри на различни места в страната, като се представя достойно. Канен е на сцените на читалищата в региона и в други административни области. Навсякъде, неизменно печели любовта на публиката. С постановката на „Красавецът“ отново събира   почитателите на творческия тандем. И местата в читалищния салон са почти запълнени.

Пазарджишки регионален център „Читалища“  предвижда зрителско посещение на свой представител. За да честити на Стрелча премиерата на „Красавецът“, след  безрезервната игра на актьорите, въвлечени в режисьорската хрумка на Иво Русев!

Очаквано добре - както винаги! И с допълнителни столове.

ИНФОРМИРА: инж. Радка Енчева-Кочева, РЕКИЦ „Читалища“


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички