Четвъртък, 04 Юли 2024
 
Регионът

Три атрактивни специалности за обучение предлага ПГХВТ “Атанас Ченгелев“

  13.06.2024 10:33             
Три атрактивни специалности за обучение предлага ПГХВТ “Атанас Ченгелев“

През следващия месец започва кампанията за набиране на ученици за обучение по три специалности в ПГХВТ "Атанас Ченгелев" в гр. Пещера. Три са специалностите, които предлага за новата учебна година училището - "Биотехнология", "Готварство" и "Електронна търговия". Всяка една от тези специалности дава широко поле за изява на учениците непосредствено след завършването на средното им образование.

В специлност "Биотехнология" се прилага методът на дуалното обучение, като учениците имат възможност да практикуват усвоените знания в "Биовет" АД, а също така и да получават трудово възнаграждение по време на практиката си. Учениците, които желаят да продължат образованието си във ВУЗ по същата специалност ще получат стипендия за времето на следването си от "Биовет"АД с възможност да се върнат и работят в предприятието.

"Готварство" е търсена специалност, която предлага реализация в престижни заведения за обществено хранене в цялата страна и чужбина, а също така и практикуване през летния сезон. Специалността също предлага дуално обучение.

"Електронна търговия" подпомага желаещите да се реализират в тази област, като изучават основни езици за програмиране на приложения. 
Всяка от специалностите е с петгодишна продължителност и освен основните предмети в образователния план дава разширено изучаване на английски или друг чуждестранен език.

От осми до десети юли ще тече прием а документи за желаещи да постъпят на обучение в ПГХВТ "Атанас Ченгелев" в гр. Пещера.

Обявяването на приетите ученици от първо класиране ще бъде извършено до 12 юли 2024 г., съобщи директорът на учебното заведение Славия Златанова. Записването на приетите ученици от първи етап на класиране ще се извърши в периода от 15 до 17 юли, а до 19 юли ще бъде обявен и списъкът с приетите от втори етап на класиране. Те ще могат да се запишат за обучение в школото от 22 до 24 юли. В случай, че има свободни места ще бъде извършено и трето класиране до 30 юли. Записване на приетите ученици на трети етап на класиране е предвидено от 31 юли – 01 август 2024 г.

Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след трети етап на класиране ще бъде извършено до 2 август 2024 г.
 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички