Регионът

Празник на здравето и движението в село Биркова

  13.06.2024 14:01             
Празник на здравето и движението в село Биркова

С много радост, усмивки, състезателни игри, песни и танци премина празникът посветен на здравето и двигателната активност в ОУ „Д-р Петър Берон“ село Биркова.

Съвместната инициатива се реализа от служители на РЗИ Пазарджик, отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ /ПБПЗ/, учителския колектив на училището и с любезното съдействие на директора г-н Муса Чолаков.

В началото на празника, началник отдел ПБПЗ – Ирина Атанасова и главен инспектор Анелия Куртакова запознаха учениците с простичките, но жизненоважни правила за добро физическо и психическо здраве: здравословно и разнообразно хранене, ежедневна двигателна активност, прием на вода и течности /особено в летните горещини/, позитивни емоции,  добро отношение към себе си, приятелите и околната среда. Дискутирани с децата бяха рискови за здравето фактори: тютюнопушене, злоупотреба с алкохол и наркотични вещества. Цялата информация бе представена чрез презентации, филми, клипчета и интерактивни игри. Неизменните помощници също се включиха в образователния процес – непослушната пушеща Сю и алкоочилата, с които децата от Биркова се срещат за първи път.

Следващата част от празничното събитие включваше танци и състезателни игри на открито: бягане с препятствия, скачане на въже, дърпане на въже, тенис на маса и шах.

На финала всички участници в събитието получиха награди осигурени от РЗИ Пазарджик по „Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести“ и от училището. Най-изявените участници бяха наградени с медали.

Служителите на РЗИ Пазарджик са приятно изненадани от знанията и добрата физическа подготовка на децата и изказват благодарност на директора г-н Муса Чолаков и целия педагогически екип на училището за добрата организация на празника. Надяват се събитието да е само начало на бъдещо сътрудничество между двете институции в посока опазване здравето на децата.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички