Крими

Разкриха червения „Опел“ в насрещното от публикациите във Фейсбук

  13.06.2024 16:28             
Разкриха червения „Опел“ в насрещното от публикациите във Фейсбук

На водача е съставен акт

От няколко дни в една от социалните мрежи са установени публикации, свързани с движение на лек автомбил в насрещното движение, като се споделя, че това е било засечено по АМ "Тракия" край Пазарджик. След узнаването за тези публикации служители от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик незабавно предприеха необходимите действия за проверка на изнесените факти и обстоятелства.

Със съдействието на администратор на една от групите във Фейсбук, се установи авторът на публикациите и съответно регистрационният номер на автомобила. Така пътните полицаи стигнаха до самоличността на водача на червен "Опел", който се оказа 68-годишен мъж от Пазарджик. Стана ясно, че нарушението е извършено от него на 31 май, но не на АМ "Тракия", а в района на пътен възел Гелеменово, пътувайки от Панагюрище за Пазарджик. Мъжът оказа съдействие за изясняването на фактическата обстановка и призна за извършеното нарушение. Съставен му е акт съгласно Закона за движение по пътищата.

От ОДМВР-Пазарджик изразяват благодарност за нетърпимостта и непримиримостта на гражданите към нарушенията на правилата за движението по пътищата.

(Зн)


Свързани