Регионът

На събора на Септември: 10 000 пяха със Саби, Меди, Габриела и Десислава

  15.06.2024 10:08             
На събора на Септември: 10 000 пяха със Саби, Меди, Габриела и Десислава

Големи звезди огласиха празничния 13 юни, Спасовден –  традиционният събор на град Септември. Саби, брат му по кръв и по жанр Меди, Габриела и Десислава вдигнаха до тавана веселото настроение на 10 000 жители и гости на общинския център. Преди това – от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ започна концертната програма, а на сцената се изявиха  ФГ "Мераклии", ФТА "Загоровче" и Надя Казакова. От  19:30 часа бе отслужен празничен водосвет, след което дойде ред за словото на кмета на общината Васка Рачева.

"Бъдещето на нашия град зависи от личния ни принос, от нашата гражданска ангажираност". Това заяви Васка Рачева в разгара на традиционния събор.  обръщението си тя най-напред благодари на жителите на гр. Септември за доверието и подкрепата. "Бъдещето на нашия град зависи от личния ни принос, от нашата гражданска ангажираност. Септември днес е различен, Септември се развива и това се дължи на отговорността и усилията на всеки жител на този град, защото сме обединени и знаем за какво бъдеще се борим", заяви Васка Рачева.

Тя не пропусна да изкаже и благодарностите си на мнозинството в Общиски съвет за подкрепата и важните решения, които се вземат за просперитета на града и общината.   Да поздравят септемврийци дойдоха народният представител Стефан Мирев, кметовете на Пазарджик и Брацигово- Петър Куленски и Надежда Казакова, председателят на Общинския съвет Кирил Тодорин, членове на управленския екип от администрацията, общински съветници, кметове на населени места и свещеници от Пазарджишка духовна околия.

По повод празника Възнесение Господне бе отслужен водосвет за здравето и благоденствието на жителите на града и околните села.

На сцената адреналина на публиката вдигнаха изпълненията на Саби, Габриела, Меди и Десислава. Запомнящата се вечер завърши с мощна заря, която озари небето над Септември.

Общинският център е от малкото селища в България, които празнуват два пъти в годината. Септемврийци са избрали да се веселят на Възнесение Господне, който е винаги 40 дни след Великден, както и в първата събота на месец септември, когато Септември е обявен за град.

По повод предстоящия празник всички тревни площи във и около стадион "Локомотив" бяха напръскани с отрова против кърлежи, бълхи и всякакви паразити и достъпът до спортното съоръжение бе забранен за 48 часа. Централният булевард „България“ отново бе окичен с празнични знамена, а цветните алеи и фонтаните в централната част радват очите на жителите на града. Тук традиционно от Великден до Спасовден над 100 знамена с криптографския надпис "Исус Христос побеждава" красят града.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички